30 oktober 2017
Hyundai IONIQ
Nieuws

Hyundai IONIQ

Hyundai start autodeelprogramma op Ameland

30 oktober 2017 - Ameland heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. Het Waddeneiland wil binnen enkele jaren een zelfregulerend en CO2-neutraal energiesysteem hebben gerealiseerd. Om de doelstellingen op het gebied van mobiliteit te kunnen halen, en vooral om de duizenden toeristen die Ameland jaarlijks bezoeken op een duurzame wijze op weg te helpen, levert Hyundai aan Ameland kosteloos twee vol elektrische en twee hybrideauto's: de Hyundai IONIQ Electric en IONIQ Hybrid. De duurzame voertuigen, die op Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren en Camping Roosdunen in Ballum worden gestationeerd, kunnen door toeristen gratis worden gebruikt. Afgelopen week zijn de vier Hyundai's door burgemeester Albert de Hoop van Ameland samen met de directie van de vakantieparken in ontvangst genomen.

Op zoek naar een Hyundai IONIQ Hybrid Comfort?
bynco heeft er 31 vanaf € 18.645,-

Hyundai IONIQ Hybrid Comfort

Met de levering van de Hyundai's aan Ameland zet Hyundai in korte tijd een nieuw car sharing-project op. Begin oktober werd in Amsterdam al een autodeelprogramma gelanceerd. In de hoofdstad worden honderd volledig elektrische Hyundai's dagelijks gebruikt. Wie in Amsterdam een Hyundai IONIQ wil boeken, gebruikt een app. Op Ameland kunnen toeristen de duurzame Hyundai's IONIQ gebruiken als zij een vakantie op de parken Klein Vaarwater of Camping Roosdunen hebben geboekt. Daarmee maakt Hyundai op uiterst efficiënte manier de mobiliteit van toeristen mogelijk die een auto nodig hebben maar niet het milieu willen belasten.

Hyundai IONIQ

Algemeen Directeur Roland Dubbelman van Hyundai Motor Nederland: "Er worden jaarlijks vele duizenden auto's van toeristen met behulp van de veerboot van het vasteland naar Ameland vervoerd. Met onze IONIQ's wil Hyundai comfortabel en duurzaam vervoer voor toeristen op het eiland mogelijk maken. Zij kunnen nu bovendien overwegen om hun eigen auto op het vaste land achter te laten".

Volgens Albert de Hoop, burgemeester van Ameland, passen de duurzame deelauto's perfect bij de ambities van zijn eiland. "We willen het Ameland daadwerkelijk zelfvoorzienend maken en dat kan alleen als we behalve de woningen ook het vervoer verduurzamen. Het concept van deelauto's is daarbij ontzettend aantrekkelijk, zeker op een eiland dat zoveel toeristen aantrekt als Ameland. Het aanbod van Hyundai is voor ons een prachtige kans om hier nu versneld ervaring mee op te doen".

Hyundai IONIQ

De Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). Gebruikers van IONIQ Car Sharing kunnen dan ook probleemloos het eiland rondrijden. Zowel op Klein Vaarwater als op Camping Roosdunen zijn reeds enkele parkeerplaatsen met oplaadfaciliteit aangelegd, waardoor de elektrische Hyundai's weer snel zijn op te laden.

XLLease
XLLease