7 januari 2016
Hyundai IONIQ
Nieuws

Hyundai IONIQ

Hyundai onthult IONIQ

7 januari 2016 - Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe Hyundai IONIQ volgende week in het Namyang R&D Center in Zuid-Korea, geeft Hyundai nu al de eerste specificaties en foto's vrij. Komende zomer start de levering in Nederland van de hybride- en de volledig elektrisch aangedreven versie. Deze laatste komt dit jaar nog in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Later dit jaar volgt de IONIQ met plug-in hybride-aandrijving. Samen met de ix35 Fuel Cell heeft Hyundai dan vier opties voor duurzame mobiliteit.

Op zoek naar een Hyundai IONIQ Hybrid Comfort?
bynco heeft er 31 vanaf € 18.645,-

Hyundai IONIQ Hybrid Comfort

Een volledig nieuw chassis ligt aan de basis van de efficiency van de elektrische en hybride-aandrijflijnen. De carrosserie van de Hyundai IONIQ bestaat voor 53 procent uit geavanceerd ultrasterk staal en lichtgewicht aluminium. Ook de motorkap, de achterklep, de balken achter de voor- en achterbumper en de delen van de wielophanging zijn van aluminium gemaakt. Daardoor zijn deze componenten 12,6 kilogram lichter; een gewichtsvermindering van 45 procent ten opzichte van staal. Alle delen in de bodystructuur die bijdragen aan de crashbestendigheid zijn gemaakt van ultrasterk staal (boven de industriële norm van 60 kgf).

Hyundai IONIQ

Rijdynamiek en een perfecte wegligging hebben van meet af aan vooropgestaan. Dat is onder meer bereikt door de batterijen onder in de bodemplaat te integreren. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt, een directe stuurrespons en een stabiel bochtengedrag. De Hyundai IONIQ dankt zijn dynamiek tevens aan de multilink-achterwielophanging met dubbele, laag geplaatste draagarmen.

De Hyundai IONIQ is leverbaar met keuze uit een volledige elektrische aandrijving, een plug-in hybride- of een hybride-aandrijving. Voor het eerst is dat mogelijk in één enkel model. Bij de onthulling in Korea zijn de specificaties van de hybride-versie wereldkundig gemaakt.

De 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor met hoge thermische efficiency (40 procent) is specifiek ontworpen voor de hybride-aandrijving. De motor is goed voor een maximumvermogen van 77,2 kW (105 pk). Samen met de elektromotor bedraagt het systeemvermogen 111,7 kW (152 pk). De elektromotor is goed voor 31,9 kW (43,5 pk), waarbij het maximale koppel direct vanuit stilstand beschikbaar is.

Hyundai IONIQ

De opvallend hoge thermische efficiency van de benzinemotor is bereikt door de koeling van cilinderkop en blok van elkaar te scheiden. Brandstofinjectoren met zes gaten en een werkdruk van 200 bar verlagen het verbruik en de uitstoot van CO2 verder.

De lithium-ion-polymeerbatterij belooft uitstekende energie- en laadkarakteristieken. De hoog voltage elektromotor levert daardoor altijd optimaal vermogen en opladen gaat volgens de fabrikant snel. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zestraps DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Deze is exclusief voor de hybride-versie. De gehele aandrijflijn van de IONIQ heeft volgens Hyndai een efficiency van 95,7 procent.

XLLease