4 april 2023
Ford Mustang MACH-E
Nieuws

Ford Mustang MACH-E

Ford verlaagt prijzen Mustang Mach-E

4 april 2023 - Om de Mustang Mach-E voor een breder publiek bereikbaar te maken, verdubbelt Ford de productie van de elektrische SUV en wijzigt het de prijzen van alle uitvoeringen. De basisversie van de volledig elektrische Ford heeft nu een vanafprijs van 53.900 euro. Met z'n 75k Wh grote accu kan hij tot 440 kilometer rijden op een volle lading. Standaard zijn het Active Park Assist waarmee de auto volledig automatisch kan worden ingeparkeerd, Adaptive Cruise Control met Lane Centring Assist en Stop&Go, een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelen en stuurwiel en het SYNC 4 infotainment systeem.

Bij het aanpassen van de prijzen heeft Ford zich met name gericht op de achterwiel aangedreven Mustang Mach-E Premium 98kWh Extended Range. Deze uitvoering met extra grote accu imponeert niet alleen met een theoretisch bereik tot 610 km, maar ook met zijn 19 inch lichtmetalen wielen en de hoogglans zwart gespoten carrosseriedelen. Eveneens standaard zijn de rode remklauwen en buitenspiegels met Mustang Pony trottoirprojectie. Bovenop de standaarduitrusting van de basisversie krijgt de Premium een aantal extra's mee waaronder 8-weg elektrisch verstelbare voorstoelen, Adaptive Front Lighting, Multi Color Ambient Lighting en een 560 watt sterk Bang & Olufsen audiosysteem met 10 speakers inclusief een soundbar in het dashboard.

Ford Mustang MACH-E

Tevens hebben nu ook de Extended Range-varianten een trekgewicht van 1.500 kg (m.u.v. de GT) en heeft Ford de gebruikerservaring van SYNC 4 verbeterd. De aanpassingen omvatten onder meer een vernieuwd Quick Acces-menu en een opnieuw ontworpen menubalk bovenaan het scherm voor een snellere toegang tot profielen of functies zoals Apple Carplay en Android Auto. Het systeem geeft voortaan ook meer informatie over het opladen en de laadstatus, en heeft een compleet nieuwe interface voor de bediening van de klimaatregeling en stoelverwarming.

De Mustang Mach-E Premium 98 kWh Extended Range RWD is nu leverbaar vanaf € 59.400 en heeft een fiscale waarde van € 57.900.

De nieuwe prijzen van alle uitvoeringen van de Mustang Mach-E gaan per direct in. De vanafprijzen zijn:

  • 75kWh RWD € 53.900
  • Premium 98kWh Extended Range RWD € 59.400
  • 75kWh AWD € 65.770
  • Premium 98kWh Extended Range AWD € 70.940
  • GT 98kWh AWD € 79.200
Carsub
Vandebron