19 september 2023
Ford Ranger
Nieuws

Ford Ranger

Ford Ranger nu ook als Plug-in Hybrid

19 september 2023 - Ford breidt het aanbod van de Ranger uit met een plug-in hybrideversie. De productie van de nieuwe, allereerste Ford Ranger Plug-in Hybrid start eind 2024, waarna de levering begin 2025 van start zal gaan.

De aandrijflijn van de nieuwe Ford Ranger Plug-in Hybrid wordt gevormd door een 2,3-liter EcoBoost benzinemotor, een elektromotor en een oplaadbare batterij met capaciteit voor een theoretische elektrische actieradius van ruim 40 kilometer. Zijn maximum trekgewicht (geremd) is beoogd op 3.500 kg, hetzelfde als bij de andere aandrijfvarianten van de Ranger.

Ford Ranger

Daarnaast wordt de Ranger Plug-in Hybrid beschikbaar met Pro Power Onboard om elektrische apparaten en gereedschappen van stroom te voorzien. Behalve direct beschikbare energie uit een stopcontact biedt de Ford Ranger Plug-in Hybrid ook EV-rijmodi om klanten flexibiliteit te bieden bij de keuze hoe en wanneer de batterij te gebruiken.

Verder staat de Ranger Plug-in Hybrid garant voor beproefde terreincapaciteiten met vierwielaandrijving, een reeks veiligheids- en rijassistentiefuncties en vijf selecteerbare rijmodi om het rijkarakter van de pick-up naar wens in te stellen.

Carsub
Remschijf.nl