3 juli 2019
DS 3 Crossback

DS 3 Crossback

5 EuroNCAP sterren voor DS 3 Crossback

Autozine
3 juli 2019 | EuroNCAP, een onafhankelijk Europees orgaan dat de veiligheid van nieuwe auto's test en beoordeelt, heeft aan DS 3 CROSSBACK die standaard met het Safety Pack (voorzien van Active Safety Brake) wordt geleverd de maximale totaalscore van vijf sterren toegekend. Dankzij innovatieve technologie, die voorheen ongekend was in zijn segment, verdiende DS 3 CROSSBACK in alle vier testcategorieƫn van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen, bescherming van kwetsbare weggebruikers en veiligheidsassistentie.
 

Sinds de introductie van de nieuwe testwijze van EuroNCAP in 2018 heeft DS 3 CROSSBACK records gevestigd. Het is de eerste premium SUV in het B-segment die een score behaalt van 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86% voor bescherming van kinderen en 76% voor veiligheidsassistentie. De score van 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden is bovendien een maatstaf voor alle Franse auto's, voor alle segmenten.

DS 3 Crossback

Alle versies van DS 3 CROSSBACK worden standaard geleverd met een noodstopsysteem (Active Safety Brake) dat ingrijpt tot een snelheid van 85 km/u, rijstrookassistentie en herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperkingen. Afhankelijk van uitrustingsniveau zijn extra veiligheidsvoorzieningen mogelijk, zoals noodstopassistent tot 140 km/u met detectie van andere weggebruikers, voetgangers en fietsers; actieve detectie van de dode hoek, DS MATRIX LED VISION, uitgebreide herkenning van snelheidsbeperkingen, DS DRIVE ASSIST en een semiautonoom zelfrijdend systeem van het tweede niveau.

De crashtests van EuroNCAP bestaan uit een reeks botsproeven van voren en van opzij tot snelheden van 64 km/u, waarbij de veiligheid van auto's wordt beoordeeld door de impact op dummies te observeren. De rijassistentie wordt beoordeeld aan de hand van robots die het gedrag van andere weggebruikers simuleren.