6 december 2022

Cupra Terramar

Cupra bouwt Terramar in Hongarije

6 december 2022 - In 2024 gaat de CUPRA Terramar in productie in de fabriek van Audi in Hongarije. Daar wordt de nieuwe geƫlektrificeerde SUV van CUPRA over ruim een jaar zij-aan-zij met diverse Audi-modellen gebouwd. Werknemers van Audi Hongarije konden recent al even kennismaken met de CUPRA Terramar.
Vandebron

"Met de Terramar debuteert CUPRA in één van de snelst groeiende marktsegmenten in Europa", verklaart Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. "De nieuwe SUV krijgt een geëlektrificeerde aandrijflijn en prikkelt de emoties met zijn coole uitstraling en sportieve rijeigenschappen. Het wordt een model dat het CUPRA-DNA op indrukwekkende wijze weerspiegelt."

Cupra

"Door de productie van de CUPRA Terramar in Györ wordt de onderlinge verbondenheid tussen SEAT S.A. en Audi verder versterkt," vervolgt Griffiths. Ook de vijfcilindermotor in de CUPRA Formentor VZ5 komt bij Audi Hongarije vandaan. In Barcelona, waar ook de Audi A1 van de productielijn rolt, zijn dit jaar meer dan 80.000 exemplaren van de Formentor gebouwd.

Met zijn proporties en opvallende design steekt de 4,5 meter lange CUPRA Terramar boven het maaiveld uit in dit populaire marktsegment. De Terramar wordt leverbaar met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn die goed is voor een elektrisch rijbereik van zo'n 100 kilometer. De auto heeft zijn naam te danken aan de locatie waar het merk CUPRA bijna vijf jaar geleden werd geboren: het Sitges Terramar racecircuit, onder de rook van Barcelona. In 2024 wordt ook de CUPRA Tavascan gelanceerd, een jaar later,in 2025, gevolgd door de CUPRA UrbanRebel.

YourLease
Vandebron