22 februari 2019
Cupra Formentor

CUPRA Formentor

CUPRA onthult Formentor

Autozine
22 februari 2019 | CUPRA viert zijn eenjarige bestaan met de onthulling van de Formentor, een in het oog springende concept car die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV. Begin maart debuteert de Formentor op de Autosalon van Genève 2019.
Nieuwe vloermatten voor de Formentor?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Wie naar de Formentor kijkt, vangt een glimp op van de toekomst van CUPRA. Het studiemodel valt op door zijn spannende design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. De CUPRA Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit te benadrukken. Die sportiviteit komt ook tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. De twee kleuren van de carrosserie maken het silhouet van de Formentor visueel lichter, maar doen eveneens denken aan de kleurcombinaties van robuuste terreinwagens.

Cupra Formentor

Bij een expressief uiterlijk hoort natuurlijk een bijzonder innerlijk. Het dashboard van de Formentor lijkt te zweven en loopt als een horizontale lijn van portier naar portier. Het premiumkarakter wordt benadrukt door met leer en koolstofvezel beklede kuipstoelen en interieuraccenten in hoogglans zwart en donkerchroom. Een digitale cockpit geeft de bestuurder toegang tot alle benodigde informatie.

Voor de aandrijving van de CUPRA Formentor zorgt een benzine plug-in hybride aandrijflijn met 180 kW / 245 pk. De Formentor voegt daar een DSG-automaat met dubbele koppeling, het intelligente DCC-onderstel, een sperdifferentieel en het Progressive Steering-systeem aan toe. En hoewel de CUPRA Formentor is ontworpen voor maximale prestaties, beperkt zijn stekkerhybridetechniek het brandstofverbruik en de CO2-emissies. De Formentor is uitgerust met een relatief grote batterij, waardoor hij tot maximaal 50 kilometer ver kan komen op elektrische kracht alleen (WLTP).

Topmodel CUPRA Formentor nu bestelbaarTopmodel CUPRA Formentor nu bestelbaar
11 november 2020
CUPRA start productie FormentorCUPRA start productie Formentor
29 september 2020
CUPRA introduceert FormentorCUPRA introduceert Formentor
2 maart 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum