29 oktober 2004
Chrysler Crossfire
Nieuws

Chrysler Crossfire

Zwarte magie: Chrysler Crossfire Black edition

29 oktober 2004 - Precies een jaar na de introductie van de Crossfire, presenteert Chrysler de Crossfire Black edition. Hij ontleent zijn "magische aantrekkingskracht" niet alleen aan de bijzondere uitvoering waarbij de kleur zwart een hoofdrol speelt, maar vooral aan de prijs van € 45.995,-.

De Crossfire Black edition valt in eerste instantie op door zijn kleur: zwart. Die kleur wordt consequent doorgevoerd: het voorruitframe, de deurgrepen, de dorpelstrips en de louvres in de spatborden zijn alle zwart. En daarmee onderscheidt deze Black edition zich duidelijk van de andere Crossfire-modellen waarbij die onderdelen zijn uitgevoerd in zilverkleur. Ook in het interieur is zwart: alle zilverkleurige details van de normale Crossfire zijn hier zwart. Dat geldt bijvoorbeeld voor de pedalen en de ringen rond de luidsprekers.

Chrysler Crossfire

Naast de consequente toepassing van zwart, onderscheidt de Black edition op nog enkele punten van de andere Crossfire modellen, die overigens voortaan als Limited door het leven gaan. Zo heeft de Black edition antracietkleurige stoffen bekleding en zijn de stoelen handmatig in plaats van elektrisch verstelbaar.

Tot de standaarduitrusting van de Black edition behoren onder andere airconditioning, elektrisch instelbare en wegklapbare buitenspiegels, een audio-installatie met vier speakers en elektrische bediening van de ramen. De techniek van de Black edition is volkomen identiek aan die van de Limited-modellen. Dat betekent dat hij is voorzien van de 3,2-liter V6 met 218 pk die goed is voor een topsnelheid van 250 km/h. Ook het onderstel is gelijk aan dat van de Limited en dat geldt tevens voor de grote lichtmetalen wielen (voor 18 inch, achter 19 inch).

Chrysler Crossfire

De Black Edition is met onmiddellijke ingang leverbaar vanaf € 45.995,-. De prijzen van de Crossfire Roadster Black edition beginnen bij € 47.650,-.