10 februari 2003
Chrysler Crossfire

Chrysler Crossfire

Eerste Chrysler Crossfire geproduceerd

Autozine
10 februari 2003 | Vorige week is bij Karmann in het Duitse Osnabrück de productie van de Chrysler Crossfire van start gegaan. Wolfgang Bernhard, Chief Operating Officer van de Chrysler Group, reed het eerste exemplaar van de band.

"Het is geweldig dat de productie van de Chrysler Crossfire zo snel van start is gegaan. We zijn erin geslaagd om de concept car van de Crossfire in slechts 24 maanden gereed te maken voor serieproductie. Een prestatie van formaat, die vooral kon worden neergezet doordat we optimaal gebruik hebben gemaakt van de synergie binnen het DaimlerChrysler-concern", aldus Bernhard.

Chrysler Crossfire

Het voornemen om de Chrysler Crossfire in productie te nemen, werd in augustus 2001 wereldkundig gemaakt, slechts enkele maanden nadat de Crossfire als studiemodel zijn publieksdebuut maakte tijdens de internationale autoshow van Detroit. Dit besluit kon zo snel worden genomen omdat voor de productieversie van de Crossfire onderdelen van Mercedes-Benz beschikbaar waren. De Crossfire beschikt onder meer over een complete aandrijflijn van Mercedes-Benz en ook delen van het onderstel worden met de concerngenoot gedeeld, waarbij overigens de essentie van het concept volledig intact bleef. Voor de productie van de Crossfire heeft DaimlerChrysler voor samenwerking met Karmann gekozen. Het bedrijf dat sinds jaar en dag partner is van DaimlerChrysler, heeft meer dan honderd jaar ervaring met het produceren van automobielen. Karmann werd in 1901 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een full-service leverancier binnen de auto-industrie. Jaarlijks zullen 20.000 exemplaren van de Crossfire de fabriek in Osnabrück verlaten, waarvan 15 procent bestemd is voor markten buiten de Verenigde Staten. In 2003 worden naar verwachting 11.000 exemplaren geproduceerd.

De Chrysler Crossfire is een lage tweezits coupe. Onder de gestrekte motorkap ligt een 3,2-liter, 18-kleps V6-benzinemotor, met bovenliggende nokkenassen. De krachtbron is goed voor 160 kW (215 pk), de maximale trekkracht bedraagt 310 Nm. Via een volledig gesynchroniseerde, handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftraps automatische transmissie, worden de aandrijfkrachten op de achterwielen overgebracht.

KwikFit
Zwarte magie: Chrysler Crossfire BlackZwarte magie: Chrysler Crossfire Black
29 oktober 2004
Binz levert Crossfire als ambulanceBinz levert Crossfire als ambulance
27 juli 2004
Chrysler Crossfire SRT-6 in GeneveChrysler Crossfire SRT-6 in Geneve
24 februari 2004
Chrysler CrossFire nu bij de dealerChrysler CrossFire nu bij de dealer
20 november 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum