27 juli 2004
Chrysler Crossfire
Nieuws

Chrysler Crossfire

Binz levert Chrysler Crossfire als reddingsvoertuig

27 juli 2004 - Op de onlangs in het Duitse Fulda gehouden vakbeurs RETTmobil 2004 werd een bijzondere uitvoering van de Chrysler Crossfire gepresenteerd: de FIRE 112. Deze Crossfire is speciaal ontwikkeld voor (eerste) hulpdiensten die snel ter plekke moeten zijn bij ongelukken.

Hulpdiensten die worden ingeschakeld bij ongelukken en rampen, hebben na het ontvangen van een melding behoefte aan een voertuig waarmee ze zo snel mogelijk ter plekke kunnen zijn om een eerste indruk te krijgen van de aard en omvang van een incident. Wendbaarheid en acceleratievermogen staan daarbij bovenaan de prioriteitenlijst. De Crossfire voldoet met zijn compacte afmetingen, zijn onderstel en de 160 kW (218 pk) sterke V6 (topsnelheid: 250 km/h) ruimschoots aan die eisen en daarom heeft de gerenommeerde firma Binz de Crossfire uitgekozen als basis voor een nieuw hulpverleningsvoertuig.

Chrysler Crossfire

Binz heeft een jarenlange ervaring op het gebied van ambulances en andere hulpverleningsvoertuigen. De Crossfire FIRE 112 voldoet dan ook aan alle wettelijke en praktische eisen die hulpverleners aan een dergelijk voertuig stellen. De basis wordt daarbij gevormd door een standaard Chrysler Crossfire met een 3,2 liter V6 die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De basiskleur van de om te bouwen Crossfire is niet van belang, want de opvallende rood/gele kleurstelling is het resultaat van plakfolie die eventueel eenvoudig te verwijderen is. Andere opvallende kenmerken van de Crossfire FIRE 112 zijn de geintegreerde dakconsole waarin de zwaailichten en de sirene zijn opgenomen. De bediening daarvan gebeurt via een speciaal paneel in het interieur. Uiteraard is de Crossfire FIRE ook uitgerust met een speciale radioverbinding waardoor instructies kunnen worden gegeven aan bijvoorbeeld doktoren en brandweer.

Chrysler Crossfire

De Crossfire FIRE 112 is inmiddels verkrijgbaar in Duitsland waar hij inclusief een speciale typegoedkeuring van DEKRA wordt geleverd.