24 februari 2004
Chrysler Crossfire
Nieuws

Chrysler Crossfire

Chrysler Crossfire SRT-6 debuteert in Geneve

24 februari 2004 - Chrysler onthult tijdens de Autosalon in Geneve de Chrysler Crossfire SRT-6, een auto met racepower in de beste Amerikaanse traditie. De SRT-6 is voorzien van een 330 pk sterke, met de hand gebouwde 3,2-liter zescilinder met compressor, een op sportief rijden afgestemd onderstel, extra krachtige remmen en bijzondere exterieur- en interieurdetails.

De nieuwe Chrysler Crossfire SRT-6 is het eerste SRT-model van de Chrysler Group dat buiten Noord-Amerika op de markt komt. De SRT-6 is zowel in Coupe als Roadster uitvoering leverbaar en verschijnt nog dit najaar bij de Nederlandse Chrysler-dealers. De Crossfire SRT-6 maakt deel uit van het SRT-gamma, waartoe ook de Dodge Viper SRT-10, de Dodge SRT-4 en de Dodge Ram SRT-10 behoren. De afkorting SRT staat voor Street and Racing Technology. In de SRT-divisie, die begin 2002 werd opgericht, is alle expertise samengevoegd van Chryslers autosporttak, het Dodge Viper ontwikkelingsteam en de Mopar Performance Parts afdeling.

Chrysler Crossfire

De Chrysler Crossfire SRT-6 is voorzien van een 3,2-liter V6 motor met een vermogen van 330 pk (246 kW) en een koppel van 420 Nm. De auto accelereert in iets meer dan vijf seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Dankzij de montage van een mechanische compressor en watergekoelde tussenkoeler is de 18-kleps zescilinder in staat 90 procent van zijn maximum koppel over een breed toerenbereik tussen 2300 en 6200 tpm te leveren. De Chrysler Crossfire SRT-6 beschikt over een vijftraps automatische transmissie (met AutoStick bediening) die speciaal werd aangepast om het hogere vermogen en koppel aan te kunnen.

De Chrysler Crossfire SRT-6 dankt zijn korte remweg en fading-vrij remmen aan inwendig geventileerde remschijven (voor 330 x 32 mm, achter 300 x 22 mm) en remzadels met dubbele zuigers (voor 44 mm, achter 42 mm) rondom. Hierdoor heeft de SRT-6 slechts 35 meter nodig om bij een snelheid van 100 km/u tot stilstand te komen.

De Crossfire SRT-6 is voorzien van een vaste achterspoiler die de sportieve inborst van het model verraadt en die bij hoge snelheden voor meer downforce en koersvastheid zorgt. De voorspoiler heeft diezelfde functie en zorgt tevens voor meer koellucht. Aan de buitenzijde vallen verder de speciale 15-spaaks lichtmetalen SRT-velgen op (voor 18 inch, achter 19 inch) die voor een nog lager onafgeveerd gewicht zorgen. Ook in het interieur van de Crossfire SRT-6 zijn bijzondere details te vinden die naar zijn sportieve karakter verwijzen. Bijvoorbeeld de snelheidsmeter, die tot 320 km/u gekalibreerd is. Verder is de auto uitgerust met kuipstoelen die meer zijdelingse steun bieden tijdens het rijden van alledag of op het circuit. De stoelen zijn bekleed in nappaleder met suede inzetstukken, voor een betere grip. De hoofdsteunen zijn voorzien van de aanduiding SRT-6. De stoelen en het stuurwiel zijn bovendien van grijze stiknaden voorzien.