23 september 2019
Chrysler Crossfire

Forum Chrysler Crossfire

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 maart 2016

Ervaring met Crossfire: Ik bezit een CC uit 2004 met een bijzonder lage kilometerstand. Ik heb hem nog niet zo lang geleden gekocht van een particuliere bezitter.

Het betreft een originele Nederlandse auto, welke in goede staat van onderhoud verkeerde bij aanschaf. Na de koop heb ik hem ff flink door de mangel laten halen bij mijn vaste garagebedrijf. Er kwamen (behoudens de te verwachten dingetjes) geen bijzonderheden naar voren.

De voornaamste reden van aanschaf was de exclusiviteit. Wat een nekkendraaier is dit zeg! Daarnaast is hij voor 89% eigenlijk een Mercedes SLK 320 (1e generatie), waardoor we mogen spreken van een beproefde en goede formule. Dit is tevens de reden waarom hij zo nullgefloptnull is, want de die-hards willen geen klonen. Ikzelf echter geef de voorkeur aan betrouwbaarheid in een exotisch jasje.

Geweldige en vooral GOEDE auto, die alleen maar exotischer wordt naarmate de tijd verstrijkt...


Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand87.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 27 oktober 2011

Ervaring met Crossfire: Ik heb nu een aantal maanden een Chrysler Crossfire Roadster en ben er heel tevreden mee. Inderdaad veel bekijks. Zeker als je een cabrio hebt, maar zelfs met het dak erop kijken mensen om en breken zowat hun nek. Je koopt een crossfire omdat hij mooi is, maar ook een beetje om op de vallen. En je hebt een auto die bijna niemand heeft. Dat was voor mij heel belangrijk (een mercedes/audi is zo gewoontjes tegewoordig).

Boven de 3000 toeren maakt hij een heerlijk geluid! (maar niet te hard en niet te zacht). Ik ben 21 jaar. Zijn er nog meer jonge dames of heren met Crossfires? Of haal ik het gemiddelde enorm omlaag?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 21 mei 2011

Ervaring met Crossfire: Vooral een liefhebberswagen die snel een collectors item kan worden.

UitvoeringRoadster 3.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand73.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Rmesken, datum: 1 augustus 2011

Antwoord: Een collectors item gaat dit nooit worden, getuige ook de lage aanschafprijzen tegenwoordig. Het is vlees noch vis deze wagen. Ook de afwerking van het interieur is niet zo hoogwaardig als bij mercedes. Het is het gewoon net niet helemaal van wat het zou moeten zijn, want sturen als een sportwagen doet hij absoluut niet.

Voor dit geld kun je beter bij Audi/BMW/Alfa gaan winkelen voor een knappe coupe of sport sedan.

  

, datum: 27 september 2010

Ervaring met Crossfire: Wij hebben sinds een half jaar ook een Chrysler Crossfire automaat in de kleur rood metallic. Het is een lust om erin te rijden en de reacties die je krijgt zijn echt fenominaal. Zelfs de Porsche-rijders kijken achterom om te zien wat hen voorbij komt rijden.
Het is echt elke dag weer een plezier om erin te mogen rijden. Mijn vriendin moest alleen een beetje leren met het vermogen om te gaan, vooral met regenachtig weer wil hij snel uitbreken. Al snel een paar Goodyear banden eronder gemonteerd om veilig te kunnen rijden. Zal van de winter nog wel even wennen zijn ondanks dat ik al een set winterbanden heb besteld. Een lust om in te rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 6 maart 2008

Ervaring met Crossfire: Prachtige auto, zeer exclusief en zeer snel. Standaarduitrusting m.i. zeer uitgebreid (welke Duitser heeft standaard leer en elektr.+ verwarmde stoelen in deze prijsklasse). Zeer weinig onderhoud aan, verbruikt ca. 30% minder dan mijn vorige V6 (Alfa). Advies: de handgeschakelde rijdt veel leuker dan de automaat, boven de 3000 toeren dan een prachtig uitlaatgeluid.

Uitvoering3,2 Manual
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit4 jaar
KM-stand44.000 km
Dealer Jeep Munsterhuis

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Robert, datum: 23 januari 2017

Antwoord: Ik ben nu al een jaar ook de trotse eigenaar van een Crossfire. Geweldig om in te rijden. Het enige wat ik lastig vind is hetander geluid en erg veel wind geluid in iedergeval aan de bestuurderskant. Mijn vraag is daarom, is dit normaal of heb ik dit alleen en kan dit verholpen worden.

Robert

  

Op zoek naar meer Chrysler Crossfire?

Bezoek ook het forum in:


IkRij.nl