16 maart 2023

Audi Q6 e-tron

Audi kondigt Q6 e-tron aan

16 maart 2023 - De nagenoeg productierijpe Audi Q6 e-tron is een voorbode van het grootste modellenoffensief in de historie van Audi. Tot en met 2025 introduceert het Duitse merk ruim twintig nieuwe modellen, waarvan er meer dan tien volledig elektrisch zijn. De Q6 e-tron wordt het eerste elektrische 'made in Ingolstadt' model, waar een eigen assemblagelijn voor accupakketten Audi's focus op het gebied van e-mobility onderstreept.
YourLease

Momenteel test Audi het Q6 e-tron prototype tot het uiterste in het hoge noorden van Europa. Het toekomstige model is de eerste Audi die op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) technologieplatform staat. Voorzien van een 800 volt boordsysteem, krachtige elektromotoren, een eigen accupakket en laadsysteem plus nieuw ontwikkelde elektronica markeert de Q6 e-tron de volgende stap in de elektrificatie en digitalisering van Audi's aanbod.

Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron, die leverbaar wordt als SUV en Sportback, staat symbool voor duurzame productie, de specialisatie van de werknemers in de fabriek in Ingolstadt en de elektrische toekomst van het merk. Audi transformeert in een aanbieder van volledig elektrische premium mobiliteit. En doet dat op een gezonde economische basis: de Audi Groep sloot het fiscale jaar 2022 namelijk af met recordcijfers.

"Onze 'Vorsprung 2030' strategie biedt ons de juiste antwoorden, zelfs in uitdagende tijden", verklaart Markus Duesmann, CEO van Audi AG. "We zijn volledig gefocust op duurzaamheid en het systematisch verder digitaliseren en elektrificeren van onze producten."

Sneeuwkettingen4u
Vandebron