1 augustus 2016
Audi Q2

Audi Q2

Audi Q2 configurator staat live

1 augustus 2016 | Audi heeft de voorverkoop van de Audi Q2 gestart en dat betekent dat de configurator nu live staat. Zo'n 5 miljoen uitvoeringsmogelijkheden garanderen dat elke Audi Q2 nagenoeg uniek is. De Audi Q2 is sinds deze maand te bestellen en staat begin november in de Nederlandse showroom met een vanafprijs van 28.990 euro voor de 1.0 TFSI-driecilinder (85 kW / 116 pk) die later dit jaar bestelbaar is. Nu al is de 1.4 TFSI te bestellen, met een vanafprijs van 30.990 euro.

Sinds deze week biedt de Audi Q2 configurator op audi.nl bezoekers de mogelijkheid om hun geheel eigen Audi Q2 samen te stellen. Audi geeft de Q2 kleur met een keuze uit bijvoorbeeld twaalf carrosserietinten, naar wens met in contrastkleur uitgevoerde 'blades' op de C-stijlen. Daarnaast zijn er diverse kleurtinten voor het dashboard (waaronder sprankelende kleuren als geel, oranje en rood), uiteenlopende kleuren voor de stoelbekleding en stiksels en zelfs een LED Lighting sfeerverlichtingspakket voor het interieur. Die biedt keus uit tien tinten voor de interieurverlichting die via het MMI-systeem te selecteren zijn.

Audi Q2

Op basis van de vastomlijnde Audi Q2 sport- en Audi Q2 design-varianten is de compacte SUV verder op basis van persoonlijke voorkeur aan te kleden met behulp van de aantrekkelijke Pro Line-, Pro Line Plus- en Pro Line S-pakketten. Om het geheel vervolgens helemaal af te maken aan de hand van de riante optielijst, met onder andere een groot aanbod aan assistentiesystemen en infotainment- en connectiviteitsmogelijkheden.

Qua aandrijving is de Audi Q2 nu te configureren met de 1.4 TFSI (110 kW / 150 pk) met cilinderuitschakeling en een handgeschakelde versnellingsbak of zeventraps S-Tronic transmissie met dubbele koppeling. Een dieselalternatief is de 1.6 TDI (85 kW / 116 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak. In september wordt dat aanbod verder uitgebreid met de Audi Q2 1.0 TFSI met 85 kW / 116 pk sterke driecilinder turbo benzinemotor.

Audi Q2

De extravagante styling, de technologie en de miljoenen personalisatiemogelijkheden maken de Audi Q2 zo veelzijdig dat hij niet in een standaard hokje past. Dat gegeven vormt ook de basis vormt voor Audi's #untaggable campagne voor de Q2. Om een brug te slaan tussen dat unieke karakter van de Audi Q2 en dat van zijn toekomstige berijder, heeft Audi een speciale tool ontwikkeld die op basis van de hashtags in een persoonlijk Instagram-account een geheel persoonlijke Spotify playlist samenstelt. Ofwel, de eigen lifestyle samengevat in een unieke Spotify playlist die bovendien ook deelbaar is met anderen.