7 oktober 2016
Feedback
Audi Q2

Audi Q2

Audi Q2 beschikbaar als Launch Edition

Autozine
7 oktober 2016 | Audi viert de marktintroductie van de Q2 met de extra compleet uitgevoerde Launch Edition. Deze uitsluitend in de kleur Quantum grijs verkrijgbare Q2 is bovendien herkenbaar een rijke aankleding. Hij wordt geleverd met de 110 kW / 150 pk sterke 1.4 TFSI CoD en is nu te bestellen vanaf 40.990 euro.
 

De Audi Q2 wordt standaard geleverd in de bijzondere tint Quantum grijs. De 19 inch lichtmetalen velgen sluiten daar bij aan. Ook de S-Line in- en exterieurpakketten dragen bij aan het sportieve voorkomen, ook al omdat de buitenspiegels en de 'blades' achter (met Audi-ringen) daarbij in contrasterend zwart zijn uitgevoerd. Het optiekpakket zwart zorgt eveneens voor opvallende accenten.

Audi Q2

De Q2 Launch Edition heeft standaard LED-koplampen, een licht- en regensensor, MMI navigatie, parkeerhulp achter, cruise control en een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay. De ambiance aan boord is naar eigen inzicht te regelen via het ambiente lichtpakket, waarmee de verlichte decoratielijsten in tien verschillende kleuren kunnen worden ingesteld. Voor het comfort is een middenarmsteun vóór standaard en de eigentijdse uitstraling van het interieur wordt kracht bijgezet door de mono.pur afwerkingselementen.

De Q2 Launch Edition wordt geleverd met de 1.4 TFSI met CoD (cylinder on demand) benzinemotor. Bij lage belasting schakelt deze 110 kW / 150 pk sterke motor automatisch en onmerkbaar twee cilinders uit voor een lager verbruik. Met handgeschakelde zesversnellingsbak is de Launch Edition leverbaar vanaf € 40.990, voorzien van de 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling vanaf € 42.730 (inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten).

Audi Q2