23 juni 2016
Audi Q2

Audi Q2

Audi maakt prijzen Q2 bekend

Autozine
23 juni 2016 | De Audi Q2 verschijnt in november van dit jaar op de markt. Hij wordt leverbaar vanaf 28.990 euro. Diverse varianten zijn binnenkort al te bestellen; het gamma wordt gaandeweg verder uitgebreid. De Audi Q2 is er in design- en sport-uitvoering. De Q2 krijgt de beschikking over tal van moderne voorzieningen, waaronder vierwielaandrijving, een head-up display, de virtual cockpit, een elektrisch bediende achterklep en online diensten. Ook is er een breed scala aan assistentiesystemen beschikbaar. Audi pre sense front is bijvoorbeeld standaard. Dit systeem herkent gevaarlijke situaties en overstekende voetgangers. Aan de hand daarvan kan de auto een autonome remactie uitvoeren, indien nodig zelfs tot stilstand.
 

Bij alle uitvoeringen zijn onder meer deze zaken inbegrepen: MMI Radio plus, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, telefoonvoorbereiding, een bestuurdersinformatiesysteem, airconditioning en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Kiezen voor de sport- of design-uitvoering is voor klanten de eerste stap om een Q2 verder op basis van persoonlijke voorkeur samen te stellen. Inbegrepen bij de Audi Q2 sport zijn naast alle genoemde voorzieningen ook de 'blades' (panelen C-stijl) in ijszilver, bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, rode decoratielijsten in het interieur, sportstoelen vóór en 17 inch lichtmetalen velgen. Bij de design-uitvoering zijn de 'blades', de bumpers en spatbordranden uitgevoerd in Manhattangrijs metallic en zijn de decoratielijsten binnenin wit. Ook hier zijn 17 inch lichtmetalen velgen standaard.

Audi Q2

Zowel de Audi Q2 sport als de Q2 design is er met het Pro Line-pakket. Voor een meerprijs van € 2.000 wordt de standaarduitrusting uitgebreid met MMI navigatie, een middenarmsteun vóór, parkeerhulp achter, het bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay en cruise control. De Audi Q2 design is er ook in Pro Line Plus-uitvoering. Dan zijn tevens MMI navigatie Plus, virtual cockpit, LED-koplampen, volautomatische airconditioning, licht- en regensensor en het Audi soundsystem inbegrepen. De Q2 sport is leverbaar in Pro Line S-uitvoering. Naast alle Pro Line-items biedt dit model ook de sportiviteit van S-line en S-line exterieur en LED-koplampen. De meerprijs voor zowel de Pro Line Plus- (Q2 design) als de Pro Line S-uitvoering (Q2 sport) bedraagt € 5.300.

Audi Q2

De Q2 wordt begin november in Nederland verwacht. Geïnteresseerde kopers kunnen nu echter al bij de lokale dealer terecht voor een exclusieve preview. In eerste instantie zijn de modellen met 1.4 TFSI CoD (110 kW/150 pk) met handgeschakelde versnellingsbak of zeventraps S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling, en de 1.6 TDI (85 kW/116 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak beschikbaar. Deze uitvoeringen zijn binnenkort te bestellen voor vanafprijzen van respectievelijk € 30.990 (handgeschakeld) en € 33.190.

Audi Q2

De Q2 1.0 TFSI met de 85 kW/116 pk sterke driecilinder turbo benzinemotor en handgeschakelde zesbak is vanaf september bestelbaar. De basisprijs van dit model bedraagt € 28.990. Later volgen meer motor-/transmissiecombinaties en wordt het gamma uitgebreid met de 2.0 TDI. Deze motor komt in twee vermogensvarianten: 110 kW/150 pk en 140 kW/190 pk.

Audi Q2