15 september 2015
Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia debuteert tijdens IAA 2015

Autozine
15 september 2015 | Alfa Romeo is op de IAA 2015 present met de neuwe Giulia. De auto wordt gepresenteerd in de Quadrifoglio-uitvoering. De reguliere Quadrifoglio-uitvoering is vanaf het vierde kwartaal van 2015 te bestellen voor prijzen vanaf 108.000 euro in Nederland.
 

De auto's op de stand hebben een 510 pk sterke zescilinder 2,9-liter biturbobenzinemotor. Deze krachtbron is geïnspireerd op de technologie en expertise van Ferrari. Met een dergelijk hoog vermogen zijn sportieve prestaties verzekerd, zoals een topsnelheid van 307 km/uur en een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 3,9 seconden. De CO2-uitstoot bedraagt 198 g/km. De sportieve topversie heeft 32 meter nodig om van 100 km/uur tot stilstand te remmen.

Alfa Romeo Giulia

De gunstige gewichtsverdeling (50:50), de geavanceerde wielophanging en een zeer directe besturing bij aan de  rijbeleving. Dit wordt versterkt door technische oplossingen als Torque Vectoring voor uitmuntende stabiliteitscontrole, Integrated Brake System voor de kortst mogelijke remweg en een beweegbare Active Aero Splitter voor optimale downforce bij hoge snelheden.

Alfa Romeo Giulia

Tot slot combineert de Alfa Romeo Giulia indrukwekkende motorprestaties met tal van ultralichte materialen, zoals koolstofvezel, aluminium, aluminium composiet en kunststof om de beste gewichts-vermogensverhouding te krijgen (aanzienlijk minder dan 3 kg/pk). Het drooggewicht komt uit op 1.524 kg.

Alfa Romeo Giulia