21 oktober 2016
Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia wint EuroCarBody 2016 award

Autozine
21 oktober 2016 | Tijdens de 18e 'Automotive Circle International' heeft de Alfa Romeo Giulia de EuroCarBody 2016 gewonnen. De Giulia won 's werelds meest prestigieuze onderscheiding voor carrosserie-ontwerp onder meer vanwege de innovatieve ontwikkelingen en designoplossingen.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Tijdens de EuroCarBody verkiezing worden de carrosserieën van alle deelnemende auto's kritisch onder de loep genomen door een deskundige jury en beoordeeld op basis van de volgende criteria:

Alfa Romeo Giulia
  • ontwikkeling en toepassing van innovatieve materialen
  • innovatieve ontwikkelingen en designoplossingen
  • innovatieve concepten toegepast op het industriĆ«le productieproces
  • belangrijke onderdelen voor consument: veiligheid, ergonomie, akoestisch comfort en kwaliteit
  • ontwerp van de carrosserie

Met een score van 39,46 van de in totaal 50 te behalen punten liet de Alfa Romeo Giulia concurrenten achter zich als de Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB 11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq en Peugeot 3008.

Het uitstekende resultaat is mede bereikt dankzij de carrosserie die zowel stijf als licht is en de veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Eerder behaalde de nieuwe Giulia heeft de maximale score van vijf sterren Euro NCAP. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 98% de hoogste score ooit genoteerd.