22 juni 2016
Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Vijf EuroNCAP sterren voor Alfa Romeo Giulia

Autozine
22 juni 2016 | De nieuwe Alfa Romeo Giulia heeft een score van vijf sterren Euro NCAP behaald. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 98% de hoogste score ooit genoteerd. Dit testonderdeel is in 2015 nog extra aangescherpt.

Op zoek naar een Alfa Romeo Giulia?
DAS import heeft er 181 vanaf € 18.290,-

Alfa Romeo Giulia

De nieuwe Alfa Romeo Giulia is uitgerust met een breed aanbod van veiligheidssystemen. De carrosserie is zowel stijf als licht dankzij veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Mede hierdoor heeft de achterwielaangedreven sedan de maximale 5 sterren behaald tijdens de EuroNCAP veiligheidstests.

Alfa Romeo Giulia

De standaarduitrusting van de nieuwe Giulia omvat nieuwe veilgheidssystemen zoals Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) met herkenning van voetgangers. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een radarsensor en een in de voorruit geïntegreerde camera die de aanwezigheid van obstakels en voertuigen detecteren en de bestuurder waarschuwen in geval van een naderende botsing. Mocht de bestuurder niet tijdig reageren, dan grijpt het systeem in door zelfstandig te remmen. Dankzij de voetgangersherkenningsfunctie van AEB is de auto in staat om autonoom te stoppen tot een snelheid van 60 km/h.

De standaarduitrusting omvat tevens Lane Departure Warning (LDW) dat waarschuwt als het voertuig van de te volgen rijstrook afwijkt. Ook is de achterwielaandrijver onder meer voorzien van Integrated Brake System (IBS). Dit maakt de remafstand significant korter (Giulia: van 100 km/h naar 0 in 38 m en 32 m voor de Quadrifoglio uitvoering).

Alfa Romeo Giulia

Optioneel worden Blind Spot Monitoring (BSM) en Rear Cross Path Detection aangeboden die gebruikmaken van sensoren die de omgeving rondom de auto monitoren en de bestuurder assisteren in het geval van inhalen, verwisselen van rijbaan en het verlaten van een parkeerterrein.

Op zoek naar een Alfa Romeo Giulia?
bynco heeft er 7 vanaf € 28.400,-

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia nu ook als GTAAlfa Romeo Giulia nu ook als GTA
2 maart 2020
Alfa Romeo Giulia wint EuroCarBody 2016Alfa Romeo Giulia wint EuroCarBody 2016
21 oktober 2016
Alfa Romeo maakt prijzen Giullia bekendAlfa Romeo maakt prijzen Giullia bekend
4 mei 2016
Alfa Romeo geeft specificaties GiulliaAlfa Romeo geeft specificaties Giullia
1 maart 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum