22 juni 2010
 

Toyota

Toyota neemt meerderheidsbelang in accufabriek

22 juni 2010 | Toyota Motor Corporation heeft een meerderheidsbelang van 80% verworven in de fabriek waar accu's voor hybride auto's worden gemaakt. De overige aandelen waren èn blijven in handen van Panasonic Corporation. Besloten is dat de fabriek, Panasonic EV Energy, van naam verandert in Primearth EV Energy Co. Primearth produceerde al meer dan 3 miljoen hybride accu's.

De Primearth fabriek is een 14 jaar oude joint venture tussen Panasonic en Toyota, en is daarmee even oud als de Toyota Prius, die dit jaar ook alweer zijn 14e verjaardag viert.

Toyota

In de fabriek worden niet alleen Nickel Metaal Hydride (NiMH) accu's gemaakt voor de modellen van Toyota en Lexus, maar ook voor (mild) hybrid modellen van Honda en General Motors. Daarnaast is Primearth actief met de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologieën, zoals volgende generatie lithium-ion accu's voor nog te introduceren auto's.

De accu van een Toyota Prius is zo groot als drie platte schoenendozen, weegt slechts 38 kilo inclusief de stalen behuizing, kabels en koeling. De levensduur van de accu is gelijk aan die van de auto. In de recyclingprocedure wordt 95% van de gebruikte materialen teruggewonnen en hergebruikt.

Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!