11 juni 2010
 

Volvo

Zweedse koningshuis zet S80 en V70 in

11 juni 2010 | Op 19 juni treedt de Zweedse kroonprinses Victoria in Stockholm in het huwelijk met Daniel Westling. Volvo Car Corporation verzorgt in opdracht van het Zweedse koningshuis het vervoer van de bruiloftsgasten. Uiteraard met een heel speciale uitvoering.

Het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling is een grote internationale happening met alle logistieke gevolgen van dien. Gasten van over de hele wereld vliegen in voor het feest in het weekend van 17 tot en met 19 juni. Om ervoor te zorgen dat zij in stijl naar het huwelijksplechtigheid en de andere festiviteiten worden vervoerd, heeft het Zweedse hof Volvo Car Corporation ingeschakeld.

Volvo

Het Zweedse koningshuis leaset 85 speciale uitvoeringen van de Volvo S80 en de Volvo V70 voor de huwelijksgasten. De auto's zijn uitgevoerd in de kleur Ice White en het insigne van koninklijke huwelijk staat op beide zijkanten. Dit insigne werd speciaal voor deze gelegenheid ontworpen en is persoonlijk goedgekeurd door de kroonprinses en haar aanstaande. Ook in het interieur komt het insigne subtiel terug, bijvoorbeeld in de exclusieve lederen bekleding en in de dorpels.

Uiteraard voldoen de 85 Volvo's aan alle eisen van het Zweedse hof: het zijn DRIVe-modellen, met een CO2-uitstoot van minder dan 120 gram per kilometer. Na het huwelijksfeest worden de auto's in Zweden verkocht.

Volvo

Het koninklijke huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling op 19 juni wordt live uitgezonden op de Zweedse televisie. Verwacht wordt dat zo'n 500 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zullen zitten. Twee- tot drieduizend internationale journalisten zijn bij de happening aanwezig om verslag te doen. "Het is geweldig dat Volvo betrokken is bij een internationaal evenement dat zo belangrijk is voor Zweden en het Zweedse koningshuis", zegt Olle Axelson, Senior Vice President Public Affairs bij Volvo Car Corporation.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!