21 augustus 2009
 

Morgan AeroMax

Unieke Morgan AeroMax in Nederland

21 augustus 2009 | De AeroMax zal altijd een zeer exclusieve auto blijven, aangezien fabrikant Morgan er slechts 100 exemplaren van heeft gebouwd. Al deze bijzondere coupéversies van de Aero8 waren reeds voor de start van de productie verkocht en slechts één exemplaar daarvan was bestemd voor de Nederlandse markt.

Onlangs heeft officieel Morgan importeur BV Nimag deze auto afgeleverd aan de koper, die zich dus als enige Nederlander de trotse eigenaar mag noemen van een AeroMax. Deze auto met productienummer 72 is uitgevoerd in de lakkleur buttonwillow black metallic.

Morgan AeroMax

Zoals te verwachten is de enthousiaste eigenaar een gepassioneerde liefhebber met een fascinatie voor bijzondere sportauto's. Automobielen van Engelse makelij hebben een speciaal plekje in zijn hart en de AeroMax is in zijn ogen de meest ultieme vorm van een Engelse handgemaakte high perfomance sportwagen. Zijn vertrouwen was zo groot, dat hij de auto kocht zonder er een proefrit mee te maken. De AeroMax is overigens niet de enige Morgan in het wagenpark; ook een 4/4 Sport uit Morgan's classic range behoort tot de huidige collectie. Die laatste vindt hij een absolute aanrader voor liefhebbers van pure beleving, die hun droom voor een aanzienlijk lager bedrag willen verwezenlijken. In zijn beleving zijn alle Morgans auto's waarin je nooit routinematig rijdt: ze blijven boeien, hoe vaak je er ook in rijdt. Morgan's motto 'Driven at heart' is hem dus overduidelijk op het lijf geschreven.

De AeroMax is een handgemaakte lichtgewicht aluminium sportauto, die supermoderne automotive- en luchtvaarttechnologie combineert met gepassioneerde ambacht. De auto beschikt over een aluminium 4,8-liter V8-motor van BMW, die 368 pk/270 kW levert. Mede door het feit dat de auto slechts 1.145 kg. weegt, accelereert hij in 4,5 seconden naar de 100 km/u (automaat in 4,2 seconden) en bedraagt de topsnelheid 273 km/u.

Morgan AeroMax
 
Websitewww.morgan-cars.nl
Deel via