10 december 2007
 

Louwman Collection

Bouw Nationaal Automobiel Museum van start gegaan in Den Haag

10 december 2007 | Het officiële startsein voor de bouw van het Nationaal Automobiel Museum is maandag 10 december jl. gegeven door Wim Deetman, burgemeester van Den Haag. De handeling werd verricht onder het toeziend oog van initiatiefnemer Evert Louwman, Wethouder Bouwen en Wonen Marnix Norder en General Manager van de Louwman Collection Ronald Kooyman.

In het nieuw te bouwen museum aan de Leidsestraatweg 57 (N44) in Den Haag zal de Louwman Collection definitief haar onderkomen vinden. Het gebouw, naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Michael Graves, zal naar verwachting medio 2009 gereed zijn.

Louwman Collection

Het museumcomplex bestaat uit een in hoofdzaak rechthoekig gebouw met een in landhuisstijl opgebouwd symmetrisch front, een "inspringend" voorterrein en een grote waterpartij. Onder het museum wordt een parkeerkelder aangelegd.

Aan de landschappelijke inpassing van het museum is veel aandacht geschonken. De landschapsarchitect Lodewijk Baljon heeft een ontwerp gemaakt dat refereert aan de klassieke landgoederen die in dit gebied gelegen zijn.

Louwman Collection

De Louwman Collection toont een zo compleet mogelijk overzicht van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende modellen uit de geschiedenis van de automobiel. Zij wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste automobielcollecties ter wereld.

 Louwman Collection  Louwman Collection
 
Websitewww.louwmancollection
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!