27 februari 2007
 

Seat

Nieuwe uitvoeringen en nieuwe motoren bij Seat op de AutoRAI

27 februari 2007 | Seat pakt tijdens de aanstaande AutoRAI 2007 uit met een aantal speciale Seat-uitvoeringen en diverse nieuwe motoren. Op de Seat-stand (nr 08.007) in de Parkhal wordt de sportiviteit van het merk onderstreept door het zwart-wit geblokte design van een finishvlag. Present zijn onder andere de Seat Leon Pies Descalzos en de nieuwe Seat Leon Cupra. Bovendien maakt ook de Ibiza voorzien van de nieuwe 1.6 benzinemotor voor het eerst zijn opwachting in Nederland, evenals de Seat Altea XL Stationwagon met de nieuwe 1.8 TFSI turbomotor.

De eerste primeur van Seat op de AutoRAI is de wel heel speciale Seat Leon Pies Descalzos, die recent in Berlijn door de zangeres Shakira werd onthuld tijdens de aftrap van haar Europese tournee. De Leon Pies Descalzos staat als hoofdprijs centraal in de inzamelingsactie voor Shakiras eigen liefdadigheidsstichting, Pies Descalzos (Blote Voeten). Deze speciale Leon werd door Seat in samenwerking met Shakira ontwikkeld. Tijdens het ontwerpproces assisteerde Shakira bij het bepalen van de kleuren en materialen. De Seat Leon Cupra is hierdoor veranderd in een unieke auto die slechts door één gelukkige is te winnen in de loterij aan het eind van de inzamelingsactie, in mei. Begin juni wordt de Seat Leon Pies Descalzos vervolgens tijdens de Autoshow van Barcelona uitgereikt aan de winnaar.

Om kans te maken op de speciale Leon Cupra dienen deelnemers geld te doneren aan Pies Descalzos. Dat kan in Nederland door het woord Seat te SMS'en naar nummer 3669 (1,10 euro per verzonden bericht) of door de Shakira/Seat website www.catch-the-fever.nl te bezoeken, waar bezoekers ieder willekeurig bedrag kunnen storten via hun credit card.

Seat

Een belangrijk onderdeel van de designwijzigingen in de Leon Pies Descalzos is de carrosseriekleur, een unieke lila metallic lak. Deze kleur is tevens op diverse elementen in het interieur terug te vinden, waaronder in het dashboard en op de achterkant van de stoelen. Daarnaast zijn de standaard 18 inch wielen zwart gespoten. Het Pies Descalzos embleem (een blote voet) is verwerkt in de stoelen en op verschillende andere plaatsen op de buitenzijde van de auto.

Tijdens de AutoRAI is er bij Seat extra aandacht voor de Seat Altea XL Stationwagon. Seat levert deze ruime stationwagon in Nederland vanaf nu ook in combinatie met een direct ingespoten 1.8 TFSI turbo benzinemotor. De 1.8 TFSI krachtbron, die directe brandstofinspuiting combineert met turbo-technologie, werd binnen de Volkswagen Groep tot nu toe alleen door Audi geleverd. De 1.8 TFSI is goed voor een vermogen van 118 kW / 160 pk, waarbij het maximumkoppel van 250 Newtonmeter beschikbaar is tussen 1.500 en 4.200 toeren. De 1.8 turbokrachtbron is in de Altea XL Stationwagon standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u vergt 9,1 seconden, terwijl de topsnelheid boven de 200 kilometer per uur ligt. Desondanks springt de 1.8 TFSI relatief spaarzaam met de brandstof om, met een gemiddelde consumptie van 7,8 liter op 100 kilometer.

De Seat Altea XL Stationwagon 1.8 TFSI is leverbaar vanaf het Stylance uitrustingsniveau, met prijzen die beginnen bij € 28.695,- (inclusief BTW en BPM). De vanafprijzen van de Business Line en het topmodel, de Sport-Up, bedragen respectievelijk € 28.990,- en € 30.095,-. Overigens wordt de Business Line naar keuze geleverd met een af-fabriek gemonteerd monochroom navigatiesysteem of een aftermarket TomTom navigatiesysteem dat speciaal voor Seat is ontworpen.

Seat

De nieuwe Leon Cupra (Cup Racing) neemt hij op de stand van Seat ook een prominente plaats in. De snelle Cupra is uitgerust met een 2.0 TFSI krachtbron, die directe brandstofinspuiting combineert met turbotechnologie. Dankzij het vermogen van 240 pk is de Leon Cupra in staat tot een topsnelheid van 247 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 6,4 seconden. Dit alles bij een brandstofverbruik van gemiddeld 8,6 liter per 100 km. De Seat Leon Cupra is leverbaar vanaf € 33.995,-.

De Seat Ibiza en ruime Seat Cordoba debuteren tijdens de AutoRAI 2007 met een nieuwe 1.6 benzinekrachtbron. Deze 1.6 benzinemotor met zestienkleppen-techniek vormt een aanvulling op de 1.4 en 1.8 20VT benzinemotoren. Standaard is de 1.6 gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak en levert hij een vermogen van 77 kW / 105 pk bij 5.600 toeren per minuut en een maximumkoppel van 153 Newtonmeter bij 3.800 tpm. In de Ibiza zorgt de 1.6 voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 10,6 seconden, terwijl de topsnelheid 193 km/u bedraagt.

Vanzelfsprekend zal Seat op haar stand het complete modelprogramma presenteren, met tal van extra aantrekkelijke uitvoeringen van bijna alle Seat-modellen. Zo is er onder andere aandacht voor de zojuist geintroduceerde Trendstyle-, Freestyle- en Sportstyle-uitvoeringen van de Seat Ibiza & Cordoba. Tevens wordt de succesvolle FR-serie getoond, in de vorm van de Ibiza, Altea en Leon FR. En natuurlijk is ook de ruime Seat Alhambra present, waarvan de populariteit het afgelopen jaar opnieuw verder toenam.

Seat Seat Seat
 
Websitewww.catch-the-fever.n
Deel via