29 maart 2012
 

Honda

Honda bouwt schoon waterstof tankstation

29 maart 2012 | Met de opening van het Solar Hydrogen Station in Saitama, Japan, zet Honda een grote stap op de 'Road to Zero Emissions', zoals Honda zijn missie om vervoer milieuvriendelijker te maken heeft genoemd. Het waterstofstation is het eerste systeem in Japan dat waterstof produceert, opslaat en vrijgeeft zonder enige uitstoot van CO2.

Het station, dat op 27 maart geopend werd, werkt op een combinatie van zonne-energie en stroom. Dankzij de door Honda ontwikkelde hogedrukelectrolyse springt het systeem uiterst efficiënt met energie om en is het bijna geruisloos. Met de techniek wordt waterstof geproduceerd, waar de FCX Clarity, de waterstofauto, op kan rijden.

De FCX Clarity, die zijn aandrijvingskracht haalt uit een chemische reactie van waterstof en zuurstof, profiteert niet alleen van emmisievrije brandstof maar kan ook zèlf als ultraschone energieleverancier ingezet worden. Uitgerust met een stopcontact, transformeert de FCX naar behoefte in een 9 kW sterke mobiele elektrische generator.

Honda

Het waterstofstation in Saitama is onderdeel van het testprogramma met elektrische voertuigen voor de nieuwe generatie van persoonlijke mobiliteitsproducten van Honda. In de stedelijke omgeving van Saitama kan Honda uitvoerig de technische mogelijkheden en beperkingen van het waterstofsysteem uittesten. Honda werkt in dit programma sinds 2009 samen met de Saitama Prefectuur, met als gezamenlijk streven bij te dragen aan vervoer zonder schadelijke CO2-uitstoot.

Honda ziet waterstof als de ultieme schone energiebron van de toekomst. In het Los Angeles Center van Honda R&D Americas is Honda in januari 2010 begonnen met experimenten met een compact, stil en goedkoop Solar Hydrogen Station voor thuisgebruik.

Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via