7 december 2011
 

Smart For-US

Smart For-US debuteert in Detroit

7 december 2011 | Op de autotentoonstelling van Detroit (14-22 januari 2012) onthult Smart de For-US, een compacte en praktische elektrisch aangedreven pick-up voor in de stad. De tweezitter heeft een groot laadruim dat bijvoorbeeld plaats biedt aan twee Smart eBikes.

De tweezits Smart For-US is door zijn compacte afmetingen een a-typische pick-up. Hij is slechts 3,55 meter lang, 1,51 m breed en 1,70 m hoog. Met zijn robuuste front, de lange wielbasis (2,48 m), forse spoorbreedtes, korte carrosserie-overhangen en grote wielen komt hij echter krachtig over.

Smart For-US

De For-US beschikt over een elektrisch bediende achterklep. Deze opent naar beneden en geeft dan toegang tot een laadruimte met een lengte van 90 cm. In het laadruim is een docking-station opgenomen waardoor twee Smart eBikes eenvoudig meegenomen én opgeladen kunnen worden.

Het interieur van de For-US kenmerkt zich door een hightech uitstraling. Zo heeft hij in plaats van een achteruitkijkspiegel een smart phone die met behulp van een camera het beeld achter de auto zichtbaar maakt. De stoelen hebben een centraal deel dat volledig open is. Samen met de zachte bekledingsstof zorgt dat voor een comfortabel 'hangmatgevoel'. Felle kleuren en aluminium accenten zorgen voor fraaie contrasten.

Smart For-US

De Smart For-US maakt gebruik van de aandrijflijn van de derde generatie ForTwo electric drive, die in het voorjaar van 2012 op de markt komt. Hij heeft een 55 kW sterke elektromotor. De topsnelheid bedraagt 120 km/h. De energievoorziening wordt verzorgd door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 17,6 kWh.

Smart For-US Smart For-US
 
Websitewww.smart.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!