23 november 2011
Seat Mii

Seat Mii

EuroNCAP beloont Seat Mii met 5 sterren

23 november 2011 | EuroNCAP, het European New Car Assessment Programme, heeft een score van vijf sterren toegekend aan de Seat Mii. De nieuwe kleine stadsauto van Seat, die in 2012 op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd, scoorde op alle fronten ruime voldoendes dankzij de complete veiligheidsuitrusting die Seat standaard op de Mii gaat leveren.

De Mii noteerde in de Euro NCAP-crashtest een score van 89% op het gebied van veiligheid voor de volwassen inzittenden. Volgens Euro NCAP blijft het passagierscompartiment bij een frontale aanrijding stabiel, waarbij aan de dummy aan de passagierskant zelfs de maximale veiligheidsscore werd gegeven.

Seat Mii

Wat de veiligheid van kinderen betreft kreeg de Mii een score van 80%, waarbij Euro NCAP opmerkte dat kinderen van drie jaar in een kinderstoeltje (een vast onderdeel van de testprocedure) zowel bij frontale aanrijdingen als bij een impact van opzij goed op hun plaats worden gehouden.

Op het gebied van voetgangerveiligheid kreeg de Mii een waardering van 46%, terwijl Euro NCAP hem voor Safety Assist, een vast onderdeel waarin de elektronische stabiliteitsregeling, een standaardfeature op de Mii, wordt beoordeeld, beloonde met een score van 86%.

Seat Mii

Wanneer de Seat Mii in 2012 in Nederland wordt geïntroduceerd, beschikt hij standaard over een omvangrijk pakket aan actieve- en passieve-veiligheidvoorzieningen. Het lichtgewicht koetswerk van de Mii is niet alleen zeer sterk, maar biedt ook een uitstekend niveau aan passieve veiligheid. Het ontwerp van de voorzijde beperkt het risico op letsel voor voetgangers, terwijl ook de inzittenden bij een aanrijding optimaal beschermd zijn. Airbags voorin zijn bijvoorbeeld standaard en ook de forse zijairbags ter bescherming van het hoofd en bovenlichaam maken deel uit van het standaardpakket aan veiligheidsvoorzieningen. Achterin kunnen kinderzitjes bevestigd worden met behulp van Isofix-punten en Top Tether-verankeringen. Wanneer bovendien achterin de veiligheidsgordel niet wordt gedragen, wordt de bestuurder daarover geïnformeerd via een waarschuwingssignaal op het dashboard.

Nog een belangrijke veiligheidsvoorziening van de Mii is City Safety Assist. Dit systeem kijkt via een lasersensor met de bestuurder mee en waarschuwt als in het stadsverkeer een aanrijding aanstaande is. Bij snelheden tussen de 5 en 30 km/u waarschuwt het systeem de bestuurder en tegelijkertijd wordt daarbij het remsysteem 'in stelling' gebracht, zodat de remmen direct in werking treden wanneer het rempedaal wordt beroerd. Reageert de bestuurder niet tijdig op de waarschuwing, dan grijpt City Safety Assist automatisch in op de remmen, indien nodig tot aan de werking van het ABS-systeem toe, om de auto tijdig tot stilstand te brengen.