15 maart 2011
 

Kia

Twee Red Dot Awards voor Kia

15 maart 2011 | Kia heeft dit jaar tijdens de Red Dot productdesignwedstrijd in Duitsland in twee categorieën de hoogste onderscheiding behaald. De jury, bestaande uit designexperts, kenden de onderscheidingen toe aan de nieuwe Sportage en de Optima sedan. Bovendien sprak de jury haar waardering uit voor de nieuwe Optima, die de titel Red Dot 'best of the best' kreeg toegekend.

Deze recente awards brengen het totale aantal Red Dot awards voor Kia op vier. In 2010 won de Kia Venga er al één, net als de Kia Soul in 2009. De Kia's Optima en Sportage wonnen afgelopen december ook al de iF productdesign awards 2011.

Kia

"We zijn uitermate trots op de Red Dot awards voor de Kia Optima en de nieuwe Sportage. Ze vormen een grote erkenning voor het werk van onze internationale designteams en een bevestiging van onze designstrategie", verklaart Peter Schreyer, Chief Design Officer van Kia Motors Corporation. "Vanzelfsprekend zijn we met name verguld met de titel 'best of the best' voor onze nieuwe sedan. De Kia Optima straalt een gedurfde, atletische energie uit. En zijn combinatie van eenvoudige, vloeiende lijnen met elegante, ongecompliceerde vormen springt direct in het oog, vergelijkbaar met de directe aandacht voor een perfect gesneden Italiaans maatpak".

Benny Oeyen, Vice President Marketing and Product Planning van Kia Motors Europe, onderstreept het belang van design in relatie tot Kia's marktpositie. "Deze Red Dot design awards zijn een fantastisch statement voor ons merk. Ze vormen een onafhankelijke erkenning voor het design en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die Kia biedt. De grote vraag naar zowel de nieuwe Sportage als de Optima geeft aan dat die kenmerken bij onze klanten uitstekend in de smaak vallen. De speciale onderscheiding voor de Kia Optima maakt het voor ons gemakkelijker om deze nieuwe sedan in het zeer concurrerende D-segment te lanceren"

Kia

De verkiezing van de Red Dot productdesign awards is één van 's werelds belangrijkste designcompetities die al sinds 1955 wordt georganiseerd door het Design Centre van Nordrhein-Westfalen. Dit jaar streden zo'n 1.700 fabrikanten uit zestig landen met 4.433 ingeschreven producten in diverse productdisciplines om de awards.

De jurering werd toevertrouwd aan een internationale jury, bestaande uit gerespecteerde designexperts. Zij onderzochten en testten de producten en beoordeelden ze op basis van criteria als het niveau aan innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en intuïtieve bediening. Alleen producten die voldoen aan de hoogste designnormen komen in aanmerking voor de Red Dot.

Kia Kia
 
Websitewww.kia.nl
Deel via