3 september 2010
 

Toyota

Toyota meest milieuvriendelijk volgens VCD

3 september 2010 | In een overzicht van meest milieuvriendelijke auto's heeft Toyota beslag gelegd op de eerste drie posities. In de lijst, die jaarlijks wordt opgesteld door de Verkehrsclub Deutschland (VCD), staan de Full Hybrid Toyota Auris en Full Hybrid Toyota Prius gezamenlijk bovenaan, ieder met een score van 7,53 punten. Op de derde plaats volgt de Toyota iQ 1.0 VVT-i met 7,43 punten. Verder scoort Toyota als autobouwer een rapportcijfer '8' voor duurzaamheid; een waardering die Toyota op de eerste plaats zet in de lijst met groene autoproducenten.

In de ranglijst van de VCD eindigt de Auris als winnaar in de categorie van compacte auto's, terwijl de Prius de lijst van gezinsauto's aanvoert. Beide auto's zijn uitgerust met Toyota's Full Hybrid technologie, hebben een vermogen van 100 kW/136 pk, een normverbruik van minder dan 1 op 25 en een CO2-uitstoot van 89 gram per kilometer.

Toyota

Met dit resultaat bevestigt de Prius zijn score van vorig jaar, terwijl de iQ zelfs een verbetering noteerde ten opzichte van 2009. De Auris is pas sinds deze zomer op de markt. Verder komen in de VCD top tien van meest milieuvriendelijke auto's in Duitsland alleen kleine auto's voor, evenals twee mild hybride modellen.

De lijst van meest milieuvriendelijke auto's wordt door de VCD sinds 1989 jaarlijks gepubliceerd. Daarbij meet de VCD de inspanningen die fabrikanten zich getroosten bij de ontwikkeling van milieuverantwoorde auto's. Om een plaats in de top tien te bemachtigen, dient een auto topscores te behalen in drie categorieën: verbruik (gemeten in CO2 per kilometer), geluid en emissies. De hoogst haalbare score van tien punten kan worden gerealiseerd met een CO2-uitstoot van 60 gram per kilometer.

Toyota

VCD beoordeelt de auto's op basis van hun grootte en deelt ze vervolgens in in de categorieën 'Compact Class', 'Family Car', 'Seven Seater' en 'Climate Champions'. In deze laatste categorie is de Prius de grootste auto, gevolgd door de Auris Hybrid.

Toyota Toyota
 
Websitewww.vcd.org/auli_2010
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!