2 september 2015
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo XC90 scoort vijf EuroNCAP sterren

Autozine
2 september 2015 | Euro NCAP, het onderzoeksinstituut dat de botsveiligheid van auto's test, heeft de Volvo XC90 beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. City Safety (Volvo's veiligheidstechnologie die standaard is in de XC90) zorgde daarbij voor een primeur: nooit eerder behaalde een auto in de categorie Safety Assist de maximumscore voor de autonome noodremtests.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo XC90?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

 

"Deze botsproeven bewijzen dat de Volvo XC90 een van de veiligste auto's ter wereld is. We scoren zelfs 100 procent in de Safety Assist-categorie. Volvo blijft koploper als het gaat om innovaties op het gebied van veiligheid. We lopen mijlenver voor op de concurrentie dankzij de standaard veiligheidssystemen", vertelt Dr Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development bij Volvo Car Group.

Volvo XC90

In de categorie Safety Assist behaalde de Volvo XC90 de perfecte score. Het is de eerste auto die de maximumscore behaalde voor de werking van het autonome noodremsysteem, zowel binnen als buiten de bebouwde kom: Autonomous Emergency Braking (AEB) City en Interurban. De XC90 is bovendien voorzien van  voetgangersbescherming, iets wat nog niet is opgenomen in de testprotocollen van onafhankelijke testinstituten.

Volvo XC90

"Volvo is de eerste autofabrikant die ruimschoots voldoet aan de criteria voor AEB City en Interurban. City Safety is een van de meest geavanceerde veiligheidssystemen om botsingen te helpen voorkomen. Het beschermt auto's, fietsers en voetgangers in bepaalde situaties, overdag en 's nachts", zegt Martin Magnusson, Principal Engineer bij Volvo Car Group.

Volvo XC90

Jaar in jaar uit houdt men bij Volvo Cars zich bezig met veiligheid. Het hele bedrijf werkt samen aan het volbrengen van een gezamenlijke missie: in 2020 mag niemand meer omkomen of zwaar letsel oplopen in een nieuwe Volvo. De maximumscore van de XC90 is een mijlpaal in deze missie, die als ultiem doel heeft het creëren van auto's die niet betrokken raken bij ongelukken.