3 september 2014
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo XC90 online te koop als First Edition

Autozine
3 september 2014 | De nieuwe Volvo XC90 wordt tijdelijk aangeboden als First Edition. De auto is uitsluitend online te koop en de verkoop start vanmiddag om 16h00. Er worden 1.927 genummerde exemplaren uitgebracht. Dat aantal is een verwijzing naar Volvo's jaar van oprichting. Er geldt een vaste prijs voor deze bijzondere uitvoering van 102.995 euro. De vanafprijs van de nieuwe XC90 begint onder de zeventigduizend euro.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo XC90?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

 

De First Edition-versies krijgen elk een uniek productienummer op de dorpellijsten en een onderscheidende badge op de achterklep. Voor de Nederlandse markt betreft het de D5 dieselmotor van Volvo's nieuwe viercilinder Drive-E-motorengeneratie. De D5 twinturbo-dieselmotor is goed voor 165 kW (225 pk) vermogen en een koppel van 470 Nm. De krachtbron is gekoppeld aan een achttraps automaat.

Volvo XC90

De elektronisch aangestuurde luchtvering kent vijf modi, waarvan één de bestuurder de mogelijkheid biedt de instellingen volledig naar zijn of haar persoonlijke voorkeur aan te passen.

Uiterlijke kenmerken zijn de in Onyx Black gespoten achtspaaks 21-inchwielen van het type Inscription. Stoelen bekleed met amberkleurig Nappa Leder en een dashboard dat afgewerkt is met donker Charcoal-leder met Linear-inleg van walnotenhout zijn de unieke elementen in het interieur.

De elektrisch verstelbare voorstoelen zijn voorzien van ventilatie. De buitenste stoelen op de tweede zitrij zijn verwarmbaar. Ook de twee stoelen van de derde zitrij zijn elektrisch verstelbaar.

Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen, die het middelpunt vormt van het nieuwe bedieningssysteem. Dit systeem vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is een geheel nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten.

Volvo XC90

Het Bowers & Wilkins-audiosysteem omvat een twaalfkanaalsversterker van 1.400 watt en negentien luidsprekers. Een luchtgekoelde subwoofer is geïntegreerd in de carrosserie. Hierdoor fungeert de gehele interieurruimte in feite als een reusachtige subwoofer.

De nieuwe Volvo XC90 biedt het meest complete veiligheidspakket ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: "Run off road protection" en "Intersection Braking" op kruispunten.