27 mei 2014
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo toont interieur nieuwe XC90

Autozine
27 mei 2014 | Volvo toont de eerste beelden van het interieur van de volledig nieuwe XC90. Volgens Volvo worden in dit interieur karakteristieke Zweedse stijlelementen gecombineerd met de nieuwste technologie en materialen en topkwaliteit.
 

"Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen die het middelpunt vormt van het geheel nieuwe bedieningssysteem", zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group. Dit systeem, waarvan de details in een later stadium worden bekendgemaakt, vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is een nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten. Bovendien zorgt de touchscreen voor een modern, ruim en overzichtelijk interieur.

Volvo XC90

In de nieuwe generatie Volvo XC90 zijn materialen als hout en zacht leder gecombineerd met handgemaakte details als de kristallen versnellingspookknop van de befaamde Zweedse glasfabrikant Orrefors en de haarfijn ontworpen start-/stopknop en volumeregelaar.

De nieuwe XC90 is het eerste model dat wordt gebouwd op de zogenoemde Scalable Product Architecture (SPA). Dit volledig nieuwe voertuigplatform van Volvo belooft een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, betere rijeigenschappen en is volledig voorbereid op de nieuwste veiligheids- en infotainmentsystemen. Bovendien creëert het nieuwe platform meer binnenruimte.

Volvo XC90

Volvo staat erom bekend dat het de comfortabelste stoelen van de autowereld levert. De nieuwe XC90 bouwt voort op deze goede reputatie en belooft innovatief ontworpen stoelen die bijdragen aan de riante beenruimte voor passagiers, zowel op de tweede als de derde zitrij. Mede daardoor kwalificeert de Volvo XC90 zich als echte zevenzitter.

De standaard gemonteerde comfortstoelen zijn verkrijgbaar met elektrische bediening voor de zijwangen, verlenging van de zitting, rugleuning, hoofdsteun en multi-verstelbare lendensteun. De geheel nieuwe Contour-stoelen zijn speciaal ontworpen voor optimale zijdelingse steun vanaf de schouders tot de dijen. De voorstoelen bieden drie geheugenstanden. Stoelventilatie en een massagefunctie zijn optioneel.

Volvo XC90

De tweede zitrij bestaat uit drie individuele, verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning. Door te schuiven kan extra beenruimte op de derde zitrij worden gecreëerd. De derde zitrij is neer te klappen voor extra bagageruimte. Bovendien is een zittingverhoger voor kinderen optioneel voor de middelste stoel. De derde zitrij belooft een comfortabele zitpositie voor passagiers tot 1.70 meter lengte. De stoelen zijn fractioneel gecentreerd voor een beter zicht naar voren en de extra voetenruimte onder de tweede zitrij zorgt voor extra comfort geheel achterin. Speciale aandacht is besteed aan het vergemakkelijken van de in- en uitstap naar de derde zitrij.

Alle zeven zitplaatsen zijn voorzien van een driepuntsgordels met gordelspanners. Ook zijn alle zitrijen beschermd door de verbeterde Inflatable Curtain airbags in het geval van een aanrijding van opzij of als de auto over de kop slaat.

Volvo XC90

Voor extra gebruiksgemak is de nieuwe Volvo XC90 voorzien van diverse opbergmogelijkheden voor bestuurder en passagiers. Alle stoelen op de tweede en derde zitrij zijn neerklapbaar voor extra (bagage)ruimte. Bij de derde zitrij kan dat bovendien elektrisch (optioneel).

De nieuwe Volvo XC90 kan worden uitgerust met klimaatcontrole met individuele instellingen voor vier zones. Zelfs een aparte aircoregelaar voor de derde zitrij behoort tot de mogelijkheden. Volvo's efficiënte CleanZone luchtzuiveringssysteem is verder verbeterd door de toevoeging van een nieuwe filter die extra kleine (schadelijke) deeltjes en pollen opvangt.

Volvo XC90