18 september 2014
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo onthult nieuwe XC90 Design

Autozine
18 september 2014 | Volvo heeft beelden vrijgegeven van de nieuwe XC90 in R-Design-uitvoering. Deze versie is gericht op klanten die op zoek zijn naar een opvallende auto met een uiterst sportieve en dynamische uitstraling.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo XC90?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

 

De dynamische uitstraling van de Volvo XC90 R-Design komt terug in het interieur. Dat is op de bestuurder gericht en voorzien van R-Design-sportstoelen, die bekleed zijn met Nubuck-textiel en geperforeerd leder. Een gamma van Drive-E-aandrijflijnen met vermogens van 140 Kw (190 pk) tot 294 kW (400 pk) voor de T8 Twin Engine en het volledig nieuwe XC90-onderstel beloven een dynamisch weggedrag en een sportieve rijervaring.

Volvo XC90

De introductie van de R-Design-versie van de nieuwe Volvo XC90 is een vervolg op de lancering van de 1.927 genummerde zwarte First Edition-exemplaren. Deze speciale editie van de XC90 was uitsluitend online te koop en was binnen 47 uur uitverkocht.

Volvo XC90

De carrosserie van de Volvo XC90 R-Design heeft diverse kenmerkende elementen, zoals de grille, de voorspoiler, de zijdeglanzende metalen raamlijsten, de geïntegreerde dubbele uitlaatpijpen en de mat zilvergrijze roofrails en spiegelkappen. De lichtmetalen R-Design 20-inchwielen maken de  dynamische aanblik compleet.

Volvo XC90
Nieuwe vloermatten
voor de Volvo XC90?
Dat kan! Vanaf
€ 45,-
Just Carpets.nl

In het interieur worden de sportstoelen en het met geperforeerd leder beklede stuurwiel aangevuld met speciale R-Design-items, zoals de versnellingspookknop, de pedalen, de vloermatten en de verlichte instaplijsten. De bestuurder krijgt bij de auto ook een met leder beklede R-Design-afstandsbediening.

Volvo XC90

De Volvo XC90 R-Design is voorzien van een touchscreen in het midden van het dashboard en een 12,3-inch grafisch instrumentenpaneel die ook in de unieke R-Design-stijl is uitgevoerd. Het hart van het volledig nieuwe bedieningssysteem is zo goed als vrij van knoppen. De bestuurder kan op een geheel nieuwe manier zijn auto bedienen en toegang krijgen tot een ruime selectie aan Internet- en clouddiensten en -producten.

Volvo XC90

R-Design is een van de drie uitvoeringen die Volvo aanbiedt in het kader van de nieuwe opbouw van het gamma. Dat vertoont nu gelijkenissen met een boom. De Momentum-uitvoering is de basis. De versies Inscription en R-Design vormen de takken aan de boom. Het Inscription pakket is ontwikkeld voor klanten die een elegante, luxueuze auto wensen, terwijl de R-Design-uitvoering een sportieve en dynamische uitstraling heeft.