21 februari 2018
Volvo V60

Volvo V60

Volvo introduceert nieuwe V60

Autozine
21 februari 2018 | Volvo introduceert de volledig nieuwe V60. De mid-sized premium estate is onthuld in zijn natuurlijke omgeving, namelijk op de oprit van een gezinswoning in Stockholm. Deze plek onderstreept de rijke historie van Volvo als familie-auto. De V60 biedt meer ruimte dan voorheen. De nieuwe Volvo V60 is vanaf nu te bestellen en staat deze zomer in de showroom. De prijzen beginnen bij 43.995 euro voor de benzineversie T5 Geartronic en D3 diesel.

Op zoek naar een Volvo V60?
bynco heeft er 1 vanaf € 42.035,-

Volvo V60

De nieuwe Volvo V60 staat op het in eigen huis ontwikkelde modulaire SPA-platform (Scalable Product Architecture). Hiervan maken ook de nieuwe Volvo XC60 en Volvo 90-serie gebruik, modellen die medeverantwoordelijk zijn voor Volvo's succes en recordverkopen van de afgelopen jaren.

Volvo V60

De Volvo V60 biedt zowel voor- als achterin meer beenruimte dan voorheen. De bagageruimte bedraagt 529 liter (was 430 liter). Mede hierdoor is de V60 de ruimste auto in zijn segment en kunnen er zelfs 4 koffers naast elkaar in de kofferbak worden geplaatst. De wielbasis is zelfs 56 millimeter langer dan die van de laatste generatie Volvo V70.

Standaard zijn onder andere LED-verlichting rondom (inclusief LED-koplampen met Thor's Hammer-dagrijverlichting) Electronic Climate Control met 2 gescheiden zones, elektrisch bedienbare achterklep, roofrails, 16-inch lichtmetalen velgen en een 9-inch touchscreen met Sensus Connect dat compatibel is met de muziekstreamingdienst Spotify, Apple CarPlay en Android Auto. En ook 4G WiFi behoort tot de mogelijkheden van het infotainmentsysteem Sensus Connect.

Ook het actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot 60 km/uur kan voorkomen is standaard. Het is het eerste systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren herkent, ook in het donker. Een wereldprimeur is dat het systeem ook automatisch remt om de impact met tegemoetkomend verkeer te beperken.

Pilot Assist, het systeem dat de bestuurder tot een snelheid van 130 km/uur assisteert met sturen, accelereren en remmen, heeft een upgrade gekregen en biedt nu betere prestaties in bochten. De veiligheidsuitrusting omvat verder Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen.

Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit 2 benzinemotoren (T5 en T6) en 2 dieselmotoren (D3 en D4), al dan niet in combinatie met een automatische Geartronic-transmissie. Verder is de V60 ook leverbaar als plug-in hybride: T8 Twin Engine en de nieuwe T6 Twin Engine met 250 kW/340 pk. Deze laatste is volgend jaar te bestellen.

Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit meerdere optiepakketten. Een voorbeeld is het Business Pack Connect voor € 995. Dit bestaat uit Sensus navigatie met lifetime kaartupdates, Apple CarPlay, een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, chromen raamomlijsting en zilverkleurige roofrails. Intellisafe Pro Line kost € 1.195 en bestaat uit Pilot Assist met Adaptive Cruise Control en Intellisafe Surround met Blind Spot Information System (BLIS).

Nieuwe vloermatten voor de Volvo V60?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Volvo V60 verbeterd voor modeljaar 2020Volvo V60 verbeterd voor modeljaar 2020
2 maart 2020
Volvo V60 nu ook als R-DesignVolvo V60 nu ook als R-Design
27 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum