24 november 2004
 

Volvo

WHIPS-systeem halveert kans op nekblessures

Autozine
24 november 2004 | Volvo-modellen behoren tot de beste in hun klasse als het gaat om bescherming tegen whiplash. Dat blijkt uit een test van de International Insurance Whiplash Prevention Group (IIWPG). Volvo is het enige merk dat voor zijn hele modellengamma die hoge waardering gekregen heeft.
 

"We zijn verheugd dat alle Volvo's aan onze verwachtingen hebben voldaan", aldus Ingrid Skogsmo, hoofd veiligheid bij Volvo. "Dit is weer een resultaat dat onderstreept dat Volvo de juiste aanpak heeft om het risico van nekletsel drastisch te verminderen", aldus Skogsmo.

Volvo

In 1998 introduceerde Volvo Car Corporation het Whiplash Protection System (WHIPS). Dit systeem zorgt ervoor dat het gehele bovenlichaam te allen tijde ondersteund is en doelgerichte bescherming biedt bij een botsing van achter. WHIPS is standaard op alle nieuwe Volvo's.

Dr Lotta Jacobsson, technisch expert bij het Volvo Cars Safety Centre: "Uit cijfers van het Volvo Cars Accident Research Team kunnen we opmaken dat het WHIPS-systeem het risico op langdurige nekblessures halveert. Ook onafhankelijke praktijkonderzoeken hebben aangetoond dat WHIPS een aanzienlijke veiligheidsverbetering is".

Volvo