8 januari 2014
 

Volvo XC Coupe

Volvo onthult Concept XC Coupe

Autozine
8 januari 2014 | De Volvo Concept XC Coupé debuteert 13 januari op de Detroit Motor Show. Het is de tweede concept car waarmee Volvo de nieuwe designrichting laat zien. Volvo's tweede Concept Car in de reeks van drie modellen, is de Volvo Concept XC Coupé. Het ontwerp toont de mogelijkheden op het gebied van veiligheid met behulp van het Scalable Product Architecture (SPA).
 

De drie conceptmodellen zijn ontworpen om de drie meest essentiële eigenschappen van het nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) te demonstreren: de zelfverzekerde verschijning, de proporties en de prominente designhandtekening.

Volvo

"De Concept XC Coupé laat ook zien hoe slimme technologie ons in staat stelt om onze eersteklas veiligheidssystemen te versterken. Dit zonder compromissen te doen op gebied van design, formaat of gewicht. Dankzij veelvuldig gebruik van sterk Boronstaal en structuren met nieuwe, ingenieuze ontkoppeling kunnen we de SPA auto's compacter én veiliger maken", zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group.

De tweedeurs vierzitter heeft een sterke connectie met de eerder gepresenteerde Volvo Concept Coupé. De grotere 21 inch wielen, de sterk geaccentueerde wielkasten en de hogere daklijn dragen bij aan een robuustere uitstraling en een sterke en capabele uitstraling. De verlengde afstand tussen het dashboard en de vooras is een krachtig visueel element. De capabele houding wordt benadrukt door details zoals de nieuwe motorkap en de lijnen die elegant over de lengte van de auto lopen.

Volvo

"Verschillende oranje details in het exterieur in combinatie met rijkelijk gebruik van mat rubberen omlijstingen waarmee de achterkant van de auto is bekleed, dragen bij aan de functionele expressie van het design", zegt Thomas Ingenlath.

Om de juiste balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit heeft het designteam traditionele SUV elementen een nieuwe interpretatie gegeven. Ze zijn subtiel geïntegreerd in het gestroomlijnde design van een coupé en zijn op natuurlijke wijze omgeven door de andere chassisonderdelen.

Volvo

Net als de Volvo Concept Coupé is het gezicht van de Volvo Concept XC Coupé gekarakteriseerd door een nieuwe typografie op de motorkap en een zwevende grille welke wordt ingekapseld door de nieuwe T-vormige dagrijverlichting. De achterlichten zijn ook een onderscheidend nieuwe element in Volvo's nieuwe designrichting.

De drie concept modellen tonen Volvo's nieuwe designrichting richting de nieuwe XC90. Diverse designelementen uit de conceptmodellen komen terug in de XC90 zoals de dagrijverlichting aan de voor- en achterzijde. Ook de zwevende grille wordt een onderscheidend designelement voor Volvo's toekomstige modellen. De introductie van de nieuwe XC90 is eind 2014.