23 november 2021
 

Volvo

Volvo Tech Fund investeert in Spectralics

Autozine
23 november 2021 | Volvo investeert in de optische en beeldvormende technologie van de start-up Spectralics via het Volvo Cars Tech Fund, Volvo's investeringsdivisie voor durfkapitaal. De investering geeft Volvo Cars in een vroeg stadium van de ontwikkeling toegang tot veelbelovende technologie die zijn auto's veiliger kan maken en een revolutie in gebruikerservaring kan betekenen.
Info

Met een achtergrond in luchtvaarttechnologie ontwikkelt het Israëlische Spectralics beeldvormende en optische systemen. Deze systemen omvatten zowel hardware als software en maken een breed spectrum van geavanceerde optische technieken mogelijk.

Volvo

Een van de kernoplossingen van Spectralics is de zogenoemde Multi-Layered Thin Combiner (MLTC), een nieuw soort dunne optische 'film' die kan worden toegepast op doorzichtige oppervlakken in bijna alle soorten en maten. Door ditspeciale laagje te integreren in de voorruit of zijruiten van een auto kan de technologie worden gebruikt om beelden, teksten en symbolen op het glas weer te geven.

Zo kan de technologie in de voorruit een zeer breed head-up display creëren met ruimtelijke werking door virtuele objecten over de echte omgeving 'heen te leggen', voor een veilige en intense rijbeleving.

Andere mogelijkheden van deze technologie zijn geavanceerde filters voor diverse toepassingen, in-cabin sensing, blind-proof vooruitkijkende camera's en digitale holografische projecties.

Spectralics nam deel aan het MobilityXLab programma in het Zweedse Göteborg en maakt deel uit van het DRIVE netwerk in Tel-Aviv, Israël. Beide vormen een springplank voor veelbelovende start-ups met ideeën die nieuwe mogelijkheden bieden in de mobiliteitssector. Volvo Cars is sinds 2017 een van de belangrijkste partners van beide initiatieven.

Het Volvo Cars Tech Fund is opgericht in 2018 en investeert in veelbelovende technologische start-ups over de gehele wereld. De investeringen zijn voornamelijk gericht op strategische technologietrends die de auto-industrie hervormen, zoals kunstmatige intelligentie, elektrificatie en autonoom rijden.

Dutchlease
Volvo wijzigt productaanbod voor 2023Volvo wijzigt productaanbod voor 2023
13 januari 2022
Volvo integreert Google Assistent verderVolvo integreert Google Assistent verder
5 januari 2022
Volvo en Northvolt openen RD-centrumVolvo en Northvolt openen RD-centrum
10 december 2021
Volvo presenteert Concept RechargeVolvo presenteert Concept Recharge
17 november 2021