3 juli 2003
 

Volvo

Volvo R-modellen nu in de showroom

3 juli 2003 | Doel van de Performance Concept Cars van Volvo was te onderzoeken wat er nodig zou zijn om een supersnelle sportauto te ontwikkelen die tegelijk het nodige comfort zou weten te behouden. Uit dat onderzoek zijn de twee high performance-modellen van Volvo nu voortgekomen: de S60 R en de V70 R. Beide modellen zijn vanaf heden in de Volvo-showroom te bewonderen.

De prijs van de S60 R met handgeschakelde zesversnellingsbak bedraagt 69.750 euro en 72.500 euro voor de S60 R met Geartronic automatische versnellingsbak. De S60 R bezit 300 pk en levert een sprint van 0-100 km/u in 5,7 seconden. Bovendien is hij voorzien van de nieuwste en meest verfijnde Haldex AWD-aandrijftechniek, een van de meest geavanceerde adaptief verstelbare chassis ooit gebruikt door Volvo. Met deze munitie op zak kruist de Volvo S60 R de degens met krachtige sedans als de Mercedes C32 AMG, BMW M3 en Audi S4.

Volvo

De S60 R biedt een uitgebreide standaarduitrusting die onder meer bestaat uit:

  • Bi-xenon-koplampen;
  • 17 inch-lichtmetalen wielen met decent R-logo;
  • Haldex AWD-aandrijfsysteem;
  • Four-C adaptief verstelbaar chassis met Comfort-, Sport-, en Advanced-instellingen;
  • Soft metallic-lederen bekleding;
  • Premium audiosysteem met 4 cd-wisselaar en negen speakers;
  • R-sportstoelen en Electronic Climate Control met Air Quality System.

Vanzelfsprekend beschikt de R-serie ook over een hele reeks aan veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan inflatable curtains langs de dakranden ter voorkoming van hoofdletsel en Volvos befaamde WHIPS anti-whiplash voorstoelen. Begeerlijke opties zijn natuurlijk Atacama natural leather bekleding en een communicatiepakket met een op dvd gebaseerd gps-navigatiesysteem voor heel Europa en een geintegreerde handsfree telefoon.

Volvo

De prijs van de V70 R met handgeschakelde zesversnellingsbak bedraagt 73.950 euro en voor de V70 R met Geartronic automatische vesnellingsbak dient 76.700 euro te worden betaald. Volvo's 850 T5-R creeerde ooit de ruimte voor het extra krachtige stationcar-segment. De nieuwe V70 R gaat nu een stap verder. Wat te denken van een sprint van 0-100 km/u in 5,9 seconden, het Four-C actief verstelbare chassis en het nieuwste elektronische Haldex AWD-aandrijfsysteem? De V70 R deelt zijn 2,5 liter turbokrachtbron en zijn luxe specificaties met de S60 R. Daarbij komt dat hij maar weinig echte concurrenten kent. Directe concurrentie heeft de V70 R in de vorm van de Mercedes C32 AMG Combi en de Audi S6 Avant.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via