11 december 2013
 

Volvo Concept XC Coupe

Volvo onthult Concept XC Coupe

Autozine
11 december 2013 | De Volvo Concept XC Coupé debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit op 13 januari 2014. Deze Coupé is het volgende hoofdstuk in Volvo's nieuwe designrichting. Volvo toont hiermee de vertaling van de veiligheidstechnologien en Scandinavische lifestyle door middel van de nieuwe Scalable Platform Architecture (SPA).
UnitedConsumers
 

In september dit jaar presenteerde Volvo Car Corporation de Concept Coupé. Deze ontving diverse onderscheidingen. Het conceptmodel lichtte een tipje van de sluier op van de nieuwe designrichting onder het bewind van Senior Vice President Design, Thomas Ingelath.

Volvo

Het volgende hoofdstuk, de Volvo Concept XC Coupé, staat in het teken van Volvo's veiligheidstechnologieën en de moderne actieve Scandinavische levensstijl. Daarnaast demonstreert het model hoe deze onderwerpen geïntegreerd kunnen worden in de nieuwe architectuur.

De Concept Coupé was de eerste van drie design studiemodellen. De Concept XC Coupé bouwt voort op Volvo's trotse geschiedenis van Cross Country en XC producten waarmee het merk een niche creëerde in 1997. De Concept XC Coupé debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit op 13 januari 2014.