27 februari 2014
 

Volvo Concept Estate

Volvo onthult Concept Estate in Geneve

Autozine
27 februari 2014 | Volvo onthult op de Autosalon van Genève de Concept Estate. Dit is het vervolg op de eerste twee conceptcars in deze serie. De Concept Estate biedt het publiek tevens een eerste blik op het nieuwe interieur en de functionaliteiten van toekomstige Volvo-modellen. Het meest opvallende aan het interieur van de Volvo Concept Estate is de eenvoud. De gebruikelijke hoeveelheid knoppen en bedieningsinstrumenten is vervangen door een groot tablet-achtig touchscreen in de middenconsole.
 

De software voor het nieuwe systeem is speciaal door Volvo ontworpen. Het touchscreen dient als centraal bedieningspaneel voor de inzittenden. Het vervangt alle knoppen en bedieningsinstrumenten, op enkele essentiële functies na zoals het volume, play/pauze, de alarmlichten en de ontwaseming van de ruiten. Het touchscreen staat bovendien in directe verbinding met het instrumentenpaneel dat zich voor de bestuurder bevindt.

Volvo

De achterkant van de Concept Estate is geïnspireerd op dat van de Volvo 1800 ES uit de vroege jaren zeventig. Op een subtiele manier verwijzen details in het interieur van de Concept Estate naar de passagiersruimte van de Volvo 1800-serie. Voorbeelden hiervan zijn het tweespaaks stuurwiel, het instrumentenpaneel en de klokken.

Net als bij de Concept Coupé en de Concept XC Coupé wordt het front van de Volvo Concept Coupé gekenmerkt door een nieuwe indeling. Dit komt tot uiting in de gewelfde motorkap en de 'zwevende' grille, geflankeerd door koplampen met nieuw ontworpen T-vormige DRL-verlichting. Deze verlichtingssignatuur is een ander onderscheidend ontwerpelement van de nieuwe richting die het Volvo-design is opgeslagen.

Volvo

Alle vier de inzittenden beschikken over oranje veiligheidsgordels en de exclusieve, gewoven wollen tapijten van de Zweedse ontwerper Kasthall hebben dezelfde diepe accentkleur. Oranje komt eveneens terug in de glans van de kristallen pookknop van Orrefors/Kosta Boda, terwijl de zwart-/wit-geblokte hemelbekleding zorgt voor een speelse noot.

Handgemaakte details, zoals het met natuurlijk gekleurd zadelleer uit Tärnsjö beklede instrumentenpaneel, panelen van gewaxt en natuurlijk geouderd hout en bewerkte koperdetails benadrukken eveneens de exclusieve Zweedse sfeer binnenin de Concept Estate.

Volvo