28 mei 2015
 

Volvo

Volvo On Call nu ook voor Apple Watch

Autozine
28 mei 2015 | Na de lancering van de Volvo On Call-app voor de smartphone, is de applicatie ook beschikbaar voor de Apple Watch en Android Wear. Gebruikers kunnen via de smartwatch allerlei autogegevens controleren, de portieren vergrendelen en ontgrendelen en bijvoorbeeld de standkachel activeren.
Profile
 

"Met de Volvo On Call-app heb je volledige controle over de vele functies van de Volvo. Zo is op afstand de stoelverwarming te bedienen. Of als het juist warm is, kan het interieur alvast worden gekoeld. Je kunt checken hoeveel brandstof nog in de tank zit en wanneer de volgende servicebeurt gepland staat. De app helpt zelfs om de auto te vinden in een overvolle parkeergarage", zegt David Holecek, Director Connected Products & Services bij Volvo Cars.

Volvo

Behalve dat de geüpdatete Volvo On Call-app geschikt is voor de Apple Watch en Android Wear, is er ook een iPad-versie en een Windows Phone-app met intelligente voice control via Microsoft Cortana. Tevens zijn de 'send-to-car'-functies voor navigatiedoeleinden verder uitgebreid. De vernieuwde Volvo On Call-app is vanaf eind juni gratis te downloaden in de appstores van Apple, Android en Windows.

Volvo On Call is een van de eerste auto-gerelateerde telematicasystemen ter wereld. Met behulp van een geïntegreerde SIM-kaart biedt het sinds 2001 allerlei waardevolle diensten in geval van pech, diefstal en noodsituaties. Het systeem is nog altijd voorzien van de originele veiligheidsfuncties van Volvo On Call, dat met behulp van GPS automatisch hulpdiensten inschakelt als de airbags zijn geactiveerd na een botsing.