10 april 2014
 

Volvo

Volvo introduceert Ocean Race editions

Autozine
10 april 2014 | In oktober 2014 start de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race. Als hoofdsponsor van één van 's werelds grootste zeilevenementen presenteert Volvo de unieke Ocean Race editions met een extra complete uitrusting en een speciale prijsstelling. De Volvo Ocean Race editions van de V40, V40 Cross Country, V60 en XC60 zijn te combineren met vrijwel alle motorvarianten, inclusief de D4-dieselversies van de V40 en V60 met respectievelijk 14 en 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.
 

De Volvo Ocean Race editions van de Volvo's V40, V40 Cross Country, V60 en XC60 worden als extra complete uitvoeringen in de markt gezet. Ze zijn gebaseerd op de luxe Summum-uitvoeringen en worden standaard geleverd met het Luxury Line-optiepakket. Bovendien is een aantal unieke Volvo Ocean Race-elementen aanwezig en is metallic lak bij de prijs inbegrepen.

Volvo

Elke Volvo Ocean Race Edition is uitgerust met onder meer lederen interieurbekleding, verwarmbare voorstoelen, dual xenon-koplampen met adaptieve bochtverlichting, park assist voor en achter inclusief achteruitrijcamera en elektrisch verstelbare voorstoelen. Ze zijn standaard ook voorzien van unieke, lichtmetalen 'Portunus' wielen van 17 of 18 inch in diameter, en een schuif-/kantel- of panoramadak, afhankelijk van het model.

Andere onderscheidende details zijn te vinden in het interieur, waar de Volvo Ocean Race editions zijn voorzien van bijvoorbeeld oranje stiksels en Ocean Race-logo's in de bekleding en de vloermatten. Verder is de middenconsole voorzien van een unieke inleg met de namen van de steden langs de route.

Volvo

Volvo levert de Ocean Race editions met keuze uit vier exterieurkleuren waaronder de unieke Ocean Race kleur Ocean Blue II. Elke versie is uitgerust met blauwe Volvo Ocean Race-emblemen op de voorschermen. De V60 en XC60 zijn zelfs voorzien van een rolhoes met een afbeelding van de complete route van de Volvo Ocean Race.

De luxe Ocean Race edition is al leverbaar vanaf €33.495 in het geval van de V40 T2. Het aanbod wordt kracht bijgezet door de V40 D4 Business, die een 140 kW (190 pk) sterke dieselmotor combineert met een fiscale bijtelling van 14 procent bij zakelijk gebruik, die óók als Ocean Race edition leverbaar is, voor €34.995.

Volvo

Hetzelfde geldt voor de V60 met D2 en D4 dieselmotor die ook mét automatische transmissie in aanmerking komt voor gereduceerde bijtelling van 20 procent. De V60 is zodoende leverbaar als Ocean Race editie met 20 procent bijtelling voor €42.995.