3 maart 2014
 

Volvo

Volvo introduceert Apple CarPlay

Autozine
3 maart 2014 | Volvo en Apple bundelen hun krachten om Apples besturingssysteem naar de auto te brengen.  Het resultaat van de samenwerking heet Apple CarPlay. Het nieuwe systeem maakt alle bekende voorzieningen van de iPad, iPhone en iPod beschikbaar op de grote touchscreen op de middenconsole.
UnitedConsumers
 

Volvo vergroot de mogelijkheden van Apples besturingssysteem door het te verbinden aan een speciale interface. De gebruiker bestuurt het systeem via knoppen op het stuur of via spraakbesturing. De eerste auto voorzien van Apple CarPlay is de volledig nieuwe Volvo XC90, die later dit jaar geïntroduceerd wordt.

Volvo

Apple CarPlay integreert naadloos met Volvo's eigen besturingssysteem. Op de boordcomputer verschijnen de welbekende Apple-iconen. Door het breedbeeldscherm hoeft de gebruiker niet te kiezen tussen het scherm van de iPhone en informatie over de auto. Het scherm is breed genoeg om beide weer te geven.

De bestuurder koppelt zijn Apple-apparaat aan Apple CarPlay door middel van een Lighting-kabel. WiFi-koppeling is in de nabije toekomst ook beschikbaar. De connectie zendt een H.264-beeld uit en stuurt de input van de gebruiker terug. Apple CarPlay is beschikbaar voor modellen die gebaseerd zijn op het Scalable Product Architecture-onderstel (SPA).