10 oktober 2018
Feedback
 

Volvo

Volvo en nVidia gaan intensiever samenwerken

Autozine
10 oktober 2018 | Volvo en NVIDIA, toonaangevend fabrikant van hardware voor gebruik met kunstmatige intelligentie ofwel Artificial Intelligence (AI), bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde kernprocessor die geschikt is voor AI. Volvo past deze toe in de volgende generatie Volvo-modellen. Hierdoor worden de veiligheidsvoorzieningen en bestuurders-assistenten van Volvo betrouwbaarder en dus veiliger.
 

De hardware is gebaseerd op de DRIVE AGX Xavier-technologie van NVIDIA en biedt Volvo Cars de mogelijkheid een geavanceerd computerplatform in nieuwe Volvo-modellen te implementeren die op het toekomstige voertuigplatform Scalable Product Architecture 2 (SPA 2) staan. Volvo introduceert vroeg in het volgende decennium het eerste model dat hiermee is uitgerust.

Volvo

De overeenkomst versterkt de al langer bestaande samenwerking van Volvo Cars met NVIDIA. Vorig jaar begonnen beide partijen aan de gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor zelfrijdende auto's. Het nieuwe computerplatform profiteert van de enorme stappen die NVIDIA op het gebied van AI genomen heeft en biedt Volvo de kans om eveneens grote stappen te nemen wat betreft de implementatie van innovatieve rijassistentiesystemen, energiebeheer en 'in-car'-personalisatiemogelijkheden.

Samen met waarnemingsmogelijkheden van 360 graden en een monitoringsysteem voor de bestuurder, stelt de nieuwe hardware Volvo in staat om op een veilige manier volledig autonoom rijdende auto's te introduceren. "Volvo loopt voorop als het aankomt op veiligheid en innovatie. Het merk begrijpt als geen ander dat er een directe link bestaat tussen veiligheid, comfort en de computercapaciteit in een auto", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA.

Het toekomstige voertuigplatform SPA 2 is de volgende generatie van Volvo's bekroonde modulaire SPA-platform dat Volvo gebruikt voor de huidige 90 en 60 serie. Deze modellen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de operationele en financiële ommekeer van Volvo sinds 2010.

SPA 2 biedt de bestaande voordelen van het SPA-platform en voegt hier technologieën van de volgende generatie aan toe, zoals elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. De krachtige kernprocessor speelt hierbij een belangrijke rol en maakt regelmatige software-updates op afstand mogelijk en gemakkelijk.