11 mei 2015
 

Volvo

Volvo bouwt fabriek in South Carolina

Autozine
11 mei 2015 | De eerste productiefaciliteit van Volvo Car Group in de Verenigde Staten wordt gerealiseerd in South Carolina. De bouw van de nieuwe fabriek start komende herfst en de eerste modellen rollen in 2018 van de productieband.
247autoverkopen
 

Volvo investeert 500 miljoen dollar in de bouw van de hypermoderne productiefaciliteit in het Amerikaanse Berkeley County, vlakbij Charleston aan de Atlantische Oceaan. De komst van de fabriek, waar circa 100.000 auto's per jaar zullen worden gebouwd, betekent een enorme impuls voor de economie van South Carolina.

Volvo

Met een operationele productiefaciliteit in de Verenigde Staten produceert het Zweedse merk op drie continenten, wat Volvo's positie als wereldwijd premiummerk versterkt. Volvo Car Group produceert ook auto's in Europa en China. De bouw van de fabriek in South Carolina speelt een belangrijke rol in Volvo's ambitieuze middellange termijnplannen om de wereldwijde autoverkoop te verdubbelen, het marktaandeel te vergroten en de nettowinst te stimuleren.

De Amerikaanse markt geldt als belangrijke factor voor Volvo's groeiplannen. Volvo is al sinds 1955 actief in de Verenigde Staten en streeft op middellange termijn naar een jaarafzet van ten minste 100.000 auto's.

Berkeley County heeft volgens Volvo een aantrekkelijk investeringsklimaat. Het zou de ideale productielocatie zijn vanwege de uitstekende infrastructuur en de eenvoudige toegang tot internationale havens, terwijl de lokale bevolking hoog is opgeleid en veel ervaring heeft in de hightech productiesfeer. Volvo Car Group verwacht op lange termijn circa 4.000 werknemers te contracteren. Bovendien creëert een autofabriek ook indirecte werkgelegenheid. Voor elke arbeidsplaats in de autofabriek worden naar schatting 5 tot 7 additionele banen gecreëerd. En dat heeft een enorm effect op de lokale economie.