25 februari 2016
 

Volvo

Verbeteringen bij Volvo voor modeljaar 2017

Autozine
25 februari 2016 | Volvo heeft voor modeljaar 2017 de nodige veranderingen in petto voor diverse modellen. De Volvo XC90 is in het vervolg bijvoorbeeld standaard voorzien van Pilot-Assist. Hiermee kan de auto tot een snelheid van 130 kilometer per uur, semi-autonoom rijden.  Deze optie zit standaar ook op Volvo's nieuwe S90 en V90 die na de zomer op de markt verschijnen.
UnitedConsumers
 

Naast Pilot Assist II, dat debuteerde in de S90 en de bestuurder ondersteunt tijdens het rijden op snelwegen tot snelheden van 130 km/u, heeft Volvo nog meer wijzigingen in petto. De XC90 D5 wordt leverbaar met PowerPulse-technologie. PowerPulse maakt gebruik van samengeperste lucht waarmee de turbo direct kan worden opgespoeld op volle kracht.

Volvo

Volvo's veiligheidsvoorziening City Safety kan met behulp van Large Animal Detection voortaan ook grote dieren herkennen. De voorziening is standaard aanwezig in de 90-modellen (S90 / V90 / XC90). Een andere noviteit is Run-off Mitigation dat ervoor zorgt dat de auto niet van de weg raakt als de bestuurder even niet oplet. Met automatische stuurcorrecties wordt de Volvo op de weg gehouden.

Volvo's multimedia- en connectiviteitssysteem Sensus krijgt in de loop van dit jaar een aantal extra apps, waaronder Spotify en Park and Pay. De populaire muziekstreamingdienst Spotify geeft de bestuurder continu toegang tot een onuitputbare bron van muziek. De interface van Spotify is in de auto hetzelfde als op smartphones.

De app Park and Pay maakt het vinden en betalen van een parkeerplaats eenvoudiger. Connected Service Booking, waarmee de bestuurder vanuit een Volvo met internetverbinding informatie kan beheren met betrekking tot service- en reparatieafspraken, wordt toegevoegd aan Sensus. Dat geldt ook voor Internet Maps, Tuneln, Local Search en Yelp.

Volvo

Alle modellen uit het 60-programma krijgen belangrijke aanpassingen. Volvo's  viercilinder T5-benzinemotor met 180 kW (245 pk) en 350 Nm koppel gekoppeld aan een achtraps automaat krijgt voortaan vierwielaandrijving. Daarnaast wordt de S60 Cross Country in verschillende landen leverbaar met een D3-dieselmotor met 110 kW (150 pk).

Volvo voegt twee nieuwe wieldesigns toe. Voor de XC60 en V60 is dat een nieuw 18-inch design en voor de XC60 een 20-inch wiel. De R-Design wielen in de maten 18-, 19- en 20-inch zijn eveneens vernieuwd.

Alle 60-modellen zijn leverbaar in drie nieuwe kleuren, te weten Luminous Sand (alle 60-modellen), Mussel Blue (XC60, S60, V60 en V60 Cross Country) en Bursting Blue (R-Design varianten S60, V60 en XC60). De V60 Cross Country is voortaan ook in de kleur Passion Red leverbaar.

Volvo
Profile

De Volvo On Call smartphone app, waarmee verschillende systemen op afstand zijn te bedienen, krijgt een omvangrijke update. Het systeem ondersteunt al smartwatches van Apple en Android, maar is nu ook compatibel met Microsoft Band 2 en andere Windows-devices. De koppeling met Windows 10 maakt het verder mogelijk dat Volvo On Call ook te bedienen is op pc's en tablets.

Een andere vernieuwing voor Volvo On Call is de geïntegreerde kalender. Locaties van afspraken kunnen direct worden ingeladen in het navigatiesysteem. In totaal zijn er tien Volvo-modellen leverbaar met Volvo On Call.

Alle modellen krijgen in het vervolg een CleanZone-logo op de luchtroosters in het interieur. CleanZone-technologie zorgt ervoor dat de buitenlucht uitgebreid wordt gefilterd op schadelijke stoffen voordat deze in het interieur terechtkomt. Vooral in grote steden heeft dit grote voordelen. De CleanZone-technologie weerspiegelt de werkzaamheden van Volvo om de in-car experience te verbeteren. Onderzoek van Volvo heeft betrekking op het filteren van lucht, emissies en geuren, maar ook op het bestuderen van interieuroppervlakken en materiaalallergieën.

Volvo