6 april 2005
 

Volvo

Speciale edities Volvo V70, XC70 en XC90 ter gelegenheid van Ocean Race

Autozine
6 april 2005 | In november dit jaar gaat de nieuwe editie van de Volvo Ocean Race gaat van start. Nu al zijn de speciaal ontworpen Ocean Race-uitvoeringen van de V70, XC70 en XC90 te bestellen. De in opvallend Ocean Blue uitgevoerde modellen worden geproduceerd vanaf juni en zijn leverbaar tot halverwege 2006.
UnitedConsumers
 

Net als voorheen wordt het nautische gevoel opgeroepen door de speciale Ocean Blue-kleurige carrosserie. Gecombineerd met zilverkleurige sierstrips op de portieren, dakrails van gepolijst aluminium en het Volvo Ocean Race-embleem op de voorportieren. Zowel de V70, XC70 als de XC90 in Volvo Ocean Race-uitvoering zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau Momentum. Binnenin zijn de auto's voorzien van Ocean Blue aluminium inlegstukken in de portieren en bekledingspanelen, speciale aluminium dorpellijsten en matten met een blauwe rand. Zowel de V70, XC70 als de XC90 in Ocean Race uitvoering zijn standaard voorzien van Bi-Xenon verlichting. De eigenaar van een Volvo in Ocean Race uitvoering ontvangt daarnaast een exclusieve Volvo Ocean Race sleutelring.

Volvo

De V70 Ocean Race uitvoering is standaard uitgerust met 17-inch aluminium Orpheus-velgen. Optioneel kan voor een dakspoiler of een gepolijste uitvoering van de velgen worden gekozen. In het interieur bijzondere, op het materiaal van zeilkleding geinspireerde T-Tec stoffen bekleding. In de V70 Volvo Ocean Race is deze bekleding uitgevoerd in de kleur Offblack met een blauw stiksel.

De Volvo XC70 heeft als extraatje spiegelhuizen in de kleur Ocean Blue Pearl, en de 17-inch lichtmetalen velgen zijn van het type Oreander (desgewenst als optie leverbaar in een gepolijste uitvoering). Vanbinnen is de Volvo XC70 voorzien van gedeeltelijk lederen bekleding met blauw stiksel in naar keuze Offblack of licht gekleurd Arena.

De XC90 Volvo Ocean Race tot slot, heeft portiergrepen en spiegelhuizen in de kleur Ocean Blue Pearl, 18-inch Atlantis aluminium velgen (optioneel in een gepolijste uitvoering) en een bodembeschermingplaat aan de achterzijde. De bekleding bestaat uit een combinatie van een stoere stof en echt leder en is leverbaar in Offblack en Arena.

Volvo

Het motorenaanbod bestaat voor de V70 uit de bekende vijfcilinder turbobenzinemotoren 2.5T en T5, alsmede de beide dieselmotoren 2.4D en D5. Daarnaast is de V70 Volvo Ocean Race exclusief leverbaar met de 180 pk sterke 2.0T low pressure turbo benzinemotor. De XC70 Ocean Race is leverbaar als 2.5T en D5. De XC90 tenslotte kan geleverd worden als 2.5T, V8 en D5. De V70 in Volvo Ocean Race uitvoering wordt tevens leverbaar als AWD met vierwielaandrijving.

  • Volvo V70 Volvo Ocean Race vanaf 49.875 euro
  • Volvo XC70 Volvo Ocean Race vanaf 57.295 euro
  • Volvo XC90 Volvo Ocean Race vanaf 67.495 euro