18 januari 2007
 

Gratis roetfilters

Ook in 2007 gratis roetfilters bij Volvo

Autozine
18 januari 2007 | De gratis montage van roetfilters door de Volvo-dealers is een groot succes. Meer dan 6.000 Volvo-rijders hebben zich inmiddels bij hun dealer gemeld voor deze milieuvriendelijke aanpassing aan hun Volvo. Nu bekend is geworden dat de subsidieregeling voor roetfilters ook in 2007 van kracht zal blijven, verwacht Volvo Cars Nederland het succes te kunnen voortzetten.
 

Volvo levert al sinds 2005 roetfilters standaard op alle modellen met dieselmotor. Hiermee begaf de Zweedse fabrikant zich op dit gebied in de voorhoede van de automobielfabrikanten. Volvo Cars Nederland zette in de zomer van afgelopen jaar de volgende stap en deed aan de bezitters van een groot aantal bestaande modellen het aanbod hun auto kosteloos te voorzien van een roetfilter. Deze actie bleek een schot in de roos, want alleen al in 2006 werden meer dan 6.000 roetfilters gemonteerd.

Volvo

Met ingang van 1 juli 2006 subsidieert de overheid de achterafmontage van roetfilters voor auto's vanaf bouwjaar 2002 met een bedrag van 500 euro. Hoewel de prijs voor een roetfilter op de betreffende Volvos beduidend hoger ligt, bieden Volvo Cars Nederland en haar dealers de filters inclusief montage aan voor exact dit bedrag. De Volvo-dealer zorgt voor de financiele afhandeling, dus de klant hoeft het subsidiebedrag niet te financieren.

Verreweg het grootste aandeel van de tot op heden uitgekeerde subsidies voor roetfilters betrof Volvo's. Hiermee levert Volvo een grote bijdrage aan het succes van de gehele subsidieregeling, een initiatief van het Ministerie van VROM.