5 juli 2013
 

Volvo

Nieuwe veiligheidstechnieken bij Volvo

Autozine
5 juli 2013 | Tijdens een evenement, de afgelopen weken in Zweden, demonstreerde Volvo nieuwe technieken die onderdeel uitmaken van het  streven om in 2020 het aantal verkeerslachtoffers en gewonden in nieuwe Volvo's naar nul te brengen. Deze veiligheidstechnieken en hulpsystemen worden eind 2014 op de geheel nieuwe Volvo XC90 geïntroduceerd.
247autoverkopen
 

Pedestrian Detection in het donker is een systeem waarmee de detectie- en autobrake technologie effectief werkt in het donker. De detectietechnologie is in staat te reageren op automobilisten, fietsers en voetgangers. Een relevante innovatie want 40% van de verkeersongevallen vindt plaats in het donker.

Volvo

Road edge en vangrail detectie met stuurassist detecteert of de auto de rand van de weg nadert en stuurt autonoom bij, door middel van stuurassist. Hiermee wordt de auto weer terug naar de weg geleid. Het detecteren van de werkelijke rand van de weg is een wereldprimeur en betekent dat dit systeem ook werkt op wegen waar de wegmarkering ontbreekt.

Adaptieve Cruise Controle met stuurassist helpt de bestuurder in de rijbaan te blijven en spiegelt de bewegingen van het verkeer. Het systeem volgt  automatisch zijn voorganger en is een belangrijke stap om volledig autonoom rijden te realiseren.

Volvo

City Safety voor dieren is een functioneel systeem dat dieren detecteert en automatisch remt om een aanrijding te voorkomen. Het systeem werkt zowel overdag als in het donker. Deze technologie is ontwikkeld om ongelukken te voorkomen of de snelheid van de impact te beperken en wordt kort na de introductie van de nieuwe XC90 eind 2014 geïntroduceerd.

Car-2-Car communicatie stelt voertuigen in staat om met elkaar en de verkeersomgeving te communiceren. De mogelijkheden zijn hiermee eindeloos, door belangrijke informatie te delen en verspreiden wordt het verkeer niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. De technologie werkt op basis van een in de auto gemonteerde zender evenals zenders in de infrastructuur, zoals verkeersborden en stoplichten.

Volvo

Autonoom parkeren is een concepttechnologie van Volvo en laat een auto zelfstandig een vrije parkeerplek zoeken, terwijl de bestuurder is uitgestapt bij de entree van het parkeerterrein. Voor deze techniek wordt autonoom rijden gecombineerd met de detectie technologie en "autobrake". Hiermee zoekt de auto veilig een parkeerplek terwijl het detectie systeem reageert op voetgangers en andere weggebruikers. De snelheid en het remmen wordt aangepast aan de omgeving om een homogene verkeerssituatie te handhaven.