8 maart 2002
 

Volvo Adventure Concept Car 2

volvo presenteert de adventure concept car 2

Autozine
8 maart 2002 | Met de Volvo Adventure Concept Car 2 (ACC2) laat het merk duidelijk zien dat de huidige Volvo Cross Country nog vele mogelijkheden tot evolutie biedt. De ACC2 is een conceptmodel voor een nog te ontwikkelen Sports Activity Vehicle.
Profile
 

De Volvo Adventure Concept Car 2 beschikt over tal van hightech snufjes die nu misschien nog erg futuristisch zijn, maar die in de toekomst zeker hun plaats in de autoindustrie zullen vinden. De wielkasten zijn verbreed, waardoor ze qua vorm sterk doen denken aan straalmotoren. Zo passen ze bij de grote spoorbreedte en geven ze de auto een stoer postuur. Dit dynamische uiterlijk wordt versterkt door de unieke lakkleur Machine Silver. De lagere delen van de carrosserie worden beschermd door sierlijsten op de portieren.

Volvo

De Volvo ACC2 heeft twee keer twee stoelen, die volledig nieuw zijn ontworpen en misschien wel de opvallendste noviteit van het model zijn. De bijzondere contouren van de stoel zijn afgeleid van zowel de ronde vorm van een typische Scandinavische houten stoel, als van de stoelen in racewagens. De combinatie van de vaste hoek tussen de stoelkussens, het gebruik van natuurlijk leder en veel ondersteuning voor de lende zorgt voor een maximaal comfort. De rugleuningen van de twee achterstoelen kunnen helemaal worden neergeklapt, waardoor een volledig vlakke laadvloer ontstaat. De wollen vloerbekleding is van hetzelfde materiaal als hetgeen in het IJshotel wordt gebruikt. Het is waterbestendig, maar eveneens comfortabel zacht.

Vanuit de middenconsole schijnt een warme, oranje gloed het interieur in die bijdraagt aan de sfeer in de auto. De kleur oranje is ook gebruikt om de functionele aspecten te benadrukken. Overal waar de kleur opduikt, is sprake van een handige toepassing of een interactie tussen de auto en zijn inzittenden. Dit geldt voor de drukknoppen in de auto, de handgrepen op de portieren en belangrijke veiligheidstoepassingen zoals de speciale stang van het Side Impact Protection System (SIPS) in elke stoel, en de indicator voor het Whiplash Protection System (WHIPS). De veiligheidssystemen van de auto zijn bewust zichtbaar gemaakt, om de expertise die Volvo heeft op het gebied van veiligheid te benadrukken. De CrissCross veiligheidsgordel, die vorig jaar werd geÐntroduceerd in de Safety Concept Car, is nu dus niet meer het enige zichtbare veiligheidssysteem.

De middenconsole van de ACC2 beschikt over tal van hightech snufjes, waaronder een reeks van instrumenten. Denk aan een Personal Digital Assistant (PDA), een camera en een digitale videorecorder. De slimme, draagbare PDA is ontwikkeld in samenwerking met Hewlett Packard en beschikt over een telefoon en een GPS-navigatiesysteem, dat zowel rijdend als te voet kan worden gebruikt. In de ACC2 kan de automobilist met de videorecorder de zojuist met zijn camera opgenomen beelden bekijken op het scherm in de console. Bij de auto behoren eveneens een MP3- en DVD-speler, een thermosfles voor warme dranken, vier glazen en oranje zonnebrillen.